Gyurkity Péter

Jön az új mobilos csúcsprocesszor

A Qualcomm nagyobb teljesítményt és némileg módosított számozást kínálna.

Megszokhattuk, hogy a csúcskategóriás okostelefonokban többnyire a Qualcomm fejlesztései kapnak helyet, bár az utóbbi időben (az Apple mellett) már a Samsung és a Huawei is a házon belül fejlesztett chipeket igyekezett népszerűsíteni. A Snapdragon 845 után egy még erősebb példány jön a sorban, amely viszont már nevét tekintve is némileg eltérő vonalat képvisel majd.

A Qualcomm, amely a napokban az Apple-t titkai ellopásával vádolta meg, még nem közölte saját hivatalos oldalán az új fejlesztés pontos nevét és hardveres részleteit, a Bluetooth SIG oldalán azonban már megtalálunk néhány információmorzsát. Eszerint az új jövevény valóban a Snapdragon 8150 nevet kapja majd meg, amely egybevág a korábbi pletykákkal, vagyis a 845 után nem a Snapdragon 855 következik majd. A több eltérő WiFi-frekvenciasáv és a Bluetooth 5.0 támogatása mellett természetesen a teljesítmény kapcsán nagy a várakozás, itt pedig szintén kapunk néhány részletet.

A Geekbench adatbázisában nemrég szintén felbukkant az új típus, amely a listázás alapján alaposan odaver a Snapdragon 845-nek. A nagyjából 1300, valamint 2000 ezer ponttal jobb eredmény arra utal, hogy ezzel beelőznék a friss Kirin 980 chipet, azonban az Apple A12 Bionic mögött maradnának, legalábbis ami az egymagos teljesítményt illeti (a második adat a többmagos üzemelésre utal). Ezzel sem lenne miért szégyenkezniük, az új fejlesztés valószínűleg több prémium telefonban megjelenik majd, bár arról is hallottunk híreket, hogy a Qualcomm a mobilos szegmens mellett immár az asztali területre is bemerészkedne, hiszen itt is komoly kihívóként jelenhetnek meg, legalábbis a vadonatúj chip révén.

Ezen típus bemutatója minden bizonnyal decemberben jön majd el, a piacon azonban csak március környékén, az új generációt képviselő telefonok elrajtolásával jelenik majd meg a chip.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!