Franczy

Pentium III-as Sony notebook-ok

A Sony nagyteljesítményű notebook-jaiban, az "all-in-one" F sorozatban és a sokak által digitális videó editálásra is használt XG modellekben jelenik meg először a jelenlegi leggyorsabb, 850Mhz-es, mobilgépekbe szánt Intel Pentium III processzor, mely az Intel SpeedStep technológiáját használja.

A PCG-F690 és a PCG-XG39 típusú modellek az első Sony VAIO notebook-ok, melyeket ezekkel a processzorokkal fognak ellátni.
"Az F690-es és a XG39-es notebook-ok sok asztali számítógéppel felveszik a versenyt." - mondta Mark Hanson, a Sony Electronics alelnöke és VAIO PC-kért felelős menedzsere. "Az új, gyorsabb Pentium III-as processzorok segítségével villámgyorsan működnek a VAIO notebook-ok."

A VAIO F690-es és az XG39-es modellekben egyaránt 30GB-os merevlemez van alapkiépítésben, 128 MB SDRAM található bennük, (maximimum 256MB-ig bővíthető), valamint beépített 8x-os sebességű DVD-ROM meghajtóval rendelkeznek. A gépeken Windows Millennium Edition, vagy Windows 2000 Professional operációs rendszer található.

A PCG-F690-es notebook-ok fantasztikus 15 collos SXGA+ TFT kijelzővel rendelkeznek, melyek 1400 x 1050 pixeles felbontása 87%-kal nagyobb, mint a standard XGA felbontás. Az SXGA+ technológiának köszönhető nagyobb pixel szám miatt a kijelző élesebb és jobban olvasható képet ad, valamint nagynak számító 15 collos mérete révén elegendő munkateret biztosít akár a nagyobb üzleti felhasználói programoknak is. 8MB-os ATI RAGE Mobility grafikus chip, i.LINK® (IEEE 1394) interfész, beépített sztereó hangszórók, NTSC videó kimenet, valamint integrált modem (V.90 56K) található a 4000 dolláros alapárú gépben. 100 dolláros felár ellenében Windows 2000 Professional operációs rendszerrel is rendelhető a notebook.

A PCG-XG39-es modelleket 14.1 collos TFT kijelzővel szállítják, valamint 8MB SGRAM memóriájú S3 Savage/MX grafikus chip-pel és integrált V.90 56K-s modemmel vannak ellátva. Az XG39-es notebook-ok október közepétől kaphatóak 3900 dolláros alapáron.
Mindkét új Sony notebook gazdag software kínálattal rendelkezik. Vásárláskor megkapjuk például az Intuit Quicken Basic 2000-et, az Adobe Premiere LE-t, a Sony DVgate Motion-t és a DVgate Still programokat. Az XG modellekhez ezenfelül a Microsoft Word 2000, a Sony's PictureGear, valamint a Sony MovieShaker is jár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!