Franczy

Új Sony VAIO notebook-ok

A Sony Electronics most előszőr mutatott be AMD processzorokkal ellátott VAIO notebook-okat. Ezek az eszközök nagy teljesítményt nyújtanak, így mind üzleti célokra, mind akár digitális videó editálásra is használhatók.

"Erőteljes hordozható rendszereket dobunk piacra, nagyon kedvező áron." - nyilatkozta Mark Hanson, a Sony Electronics VAIO PC-kért felelős alelnöke. "F szériájú modelljeink azoknak készülnek, akiknek egy olyan mobil számítógépre van szükségük, amelyben integráltuk egy üzletembernek szánt megbízható gép és egy digitális videó editor PC jó tulajdonságait. Ezzel az izgalmas kombinációval vevőink kreatívabban használhatják számítógépüket."

Az új VAIO F széria két gépből, az egyszerűbb PCG-F610-ből, és a profibb a PCG-F630-ból áll.
A PCG-F610-as notebook 12 collos aktív mátrix SVGA TFT képernyővel, és mobil AMD-K6-2+ 550 MHz-es processzorral rendelkezik. Merevlemeze 6GB-os, beépített 24x-es sebességű CD-ROM drive és floppy meghajtó is található benne. 64MB SDRAM memóriát és egy v.90 56K-s modemet építettek bele, valamint nagy kapacitású lítium-ion akkumulátorral rendelkezik. i.LINK® (IEEE 1394) S400 interfészével nagysebességű digitális video-, audio- és adat-átvitel hozható létre az ezzel kompatibilis Sony és egyéb eszközökkel.

A PCG-F630-as nagytestvérben ugyancsak egy mobil 550 MHz-es AMD-K6®-2+ processzor dolgozik. Ebben azonban már 8x-os sebességű DVD-ROM és egy nagyobb, 12GB-os winchester, valamint egy kivehető belső floppy drive van. 13.3 collos XGA TFT aktív mátrix képernyőjén nagyszerű minőségben élvezhetjük kedvenc DVD filmjeinket, de nagyobb mérete jobban átláthatóvá teszi a nagyobb üzleti táblázatokat, grafikonokat is. A kisebb modellhez hasonlóan ez is 64MB SDRAM-ot (bővíthető max. 256MB-ra), 56K-s modemet és IEEE 1394-es portot tartalmaz.

A gépekre gyárilag a Windows Millennium Edition operációs rendszert telepítették. A mellékelt software-ek segítségével az i.Link-en keresztül videókat vagy képeket vihetünk a gépre a Sony DV Digital Handycam vagy Digital 8-as kamerákról. Ezenkívül megkapjuk még a MovieShaker, PictureGear, és a DVgate programokat is.

A VAIO PCG-F610 1399 dollárba, a VAIO PCG-F630 pedig 1699 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!