Franczy

Acer TravelMate 350 notebook

Az Acer America Corp. bemuttata új notebook-ját, a TravelMate 350-et, melyet azoknak terveztek, akiknek utazás közben egy nagyteljesítményű ultrakönnyű hordozható notebookra van szükségük.

A TravelMate sokaknak költséghatékony megoldást jelenthet, hiszen nagy teljesítménye és hordozhatósága mellett nagyon kedvező áron kapható. Alig 2,5 cm-es ½vastagságával½ és 2kg-os tömegével az élmezőnybe tartozik ezen a piacon. Intel Pentium III-as processzorokkat építenek az Acer új gépeibe, melyek Speedstep(TM) technológiával vannak ellátva, és a TravelMate 350-es modellekben maximum 750MHz-es frekvencián üzemelnek.


A TravelMate 350 támogatja a SmartCard technológiát. Biztonságosan bonyolíthatóak le segítségével az internetes kereskedelmi tevékenységek is, mint például a pénzátutalások. Hamarosan Bluetooth támogatás is rendelhető lesz a notebook-okba, melynek segítségével vezetékek nélkül csatlakoztathatók lesznek más eszközhöz.
Az Acer, mint több más nagy cég, felismerte a Bluetooth technológiában rejlő nagy lehetőségeket, így már 2001 első negyedévében elérhetővé teszik a TravelMate 350-es notebook-okban ezt a funkciót, amelyek így drótnélküli PAN (Personal Area Network) hálozatokat alkothatnak. Az új technológia szükségtelenné teszi a kábeleket és a drótokat a Bluetooth kompatibilis eszközök között. Ilyen eszközök lehetnek PC-k, notebook-ok, kéziszámítógépek, mobiltelefonok vagy különböző PC perifériák is.

"A TravelMate 350-es notebook-ot úgy terveztük, hogy alkatrészei, kiegészítői kompatibilisek legyenek a megelőző modellekéivel, így vásárlóinknank nem kell nagyobb összegeket ezekbe invesztálniuk, ha lecserélik régebbi notebook-aikat a TravelMate 350-esre." - mondta Paul Tayar, az Acer America mobil eszközökért felelős marketing menedzsere. Az olyan moduláris alkatrészek, mint például az I/O adapter, az AC adapter, a DVD/floppy combo drive, vagy az USB kamerák teljesen kompatibilisek az összes TravelMate eszközel.

Az új notebook-okat a flexibilis EasyLink ComboDrive FDD (floppy disk drive)/24X CD-ROM egységgel szállítják. Ezenkívűl integrált V.90 56Kbps-os modem és 10/100-as BaseT Ethernet LAN kártya, egy PCMCIA (Type II) bővítőhely, egy 1394 firewire port, két USB port, és egy PS2 port is található az eszközben. Elegáns könnyűfém-ötvözet borítása és az ún. Disk Anti-Shock Protection system (DASP) ütésvédelmi elv révén védi a beépített merevlemezt.

Az Acer TravelMate 350 notebook-at október 17.-től kezdik szállítani a viszonteladókhoz. Bevezető ára 1999 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!