Franczy

ATI chipek az új Fujitsu notebook-okban

Az ATI Technologies Inc. most jelentette be, hogy a cég által gyártott RAGE Mobility M grafikus és videochipet választotta a Fujitsu az új FMV-BIBLO LOOX notebook-okba.

A RAGE Mobility M 4MB integrált memóriával rendelkezik, mely az ígéretek szerint a tökéletes grafikai és videógyorsítás révén elegendő teljesítményt nyújt ahhoz, hogy a FMV-BIBLO LOOX notebook-on a legfrissebb játékokkal játsszunk, vagy DVD filmeket nézzünk. A már közismert ATI féle fantasztikus videógyorsítási képességgel kihasználhatjuk a Windows Me (Millennium Edition) operációs rendszer ezen lehetőségeit. A Windows Me egyébként gyárilag van telepítve a gépekre, és Movie Maker programjának segítségével a felhasználók házivideóikat és fényképeiket is eltárolhatják az FMV 10GB-os merevlemezén.

"Az ATI örül, hogy résztvehet egy ilyen különleges notebook összeállításában. A RAGE Mobility chip-család kíváló grafikai és videólejátszási teljesítményt produkál, de emellett kis fogyasztása révén egy feltöltéssel hosszabb ideig is használhatjuk ezeket a notebook-okat."- nyilatkozta Lou Leung az ATI Technologies Inc. mobil business részlegének alelnöke. - ½Ezenkívül a Mobility M chip-ben elért magasszintű integráltság miatt a termék nagyon kicsi és könnyű is lehet."

A RAGE Mobility chip-családdal az ATI a piacon először tudja egy asztali PC szolgáltatásait és sebességét nyújtani egy notebook-ban.

A RAGE Mobility grafikus gyorsítók segítségével a nagyteljseítményű notebook-ok 2D-3D grafikai, valamint multimédiás képességei olyan szintet értek el, amelyet eddig csak a high-end gépek esetében tapasztalhattunk, miközben piacvezető szerepet tölt be energiakihasználásban, helytakarékosságban, valamint a magas integráltság terén egyaránt.

A RAGE Mobility chipek "single component graphics sub-system" kiépítésben készülnek, ami azt jelenti, hogy nincs szükség - mint eddig - akár hatnál is több chipre egy grafikus kártya felépítéséhez. A mindent egy chip-be integráló technológia segítségével csökkenthetők a gyártási költségek és kisebb az áramfelvétel, miáltal megnövekszik az egy feltöltéssel elérhető működési idő.

Megjegyzésképpen: az ígéretek szépek, de ilyeneket már hallhattunk a S3 Savage/IX mobil gépekbe szánt chipjének megjelenésekor is. Valós képet csak az első tesztek lefutattása után alkothatunk az új mobil grafikus chip-ekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!