Franczy

ATI chip-ek a Panasonic ProNote notebook-okban

Az ATI Technologies Inc. bejelentette, hogy a Panasonic a ProNote típusú notebook-okba az ATI RAGE Mobility M grafikus videochipet fogja integrálni.

Az ATI-nak ez az első sikeres üzletkötése a Panasonic céggel a mobilszámítógépek terén. A Panasonic egyébként a világ egyik legnagyobb elektronikus termékeket gyártó vállalata.
A RAGE Mobility M 4MB integrált memóriával rendelkezik. A Panasonic ProNote notebook-okban Intel Celeron 550MHz-es processzor és 10GB-os merevlemez van, ezáltal kedvező áron nyújt nagy teljesítményű grafikus- és videógyorsítást. A ProNote notebook-at egyelőre csak Japánban kívánják árusítani, a világ többi részén történő piacra dobásról még nincs információ.

"Nagy örömet és izgatottságot jelent, hogy a Panasonic minket választott a ProNote eszközök grafikus-chip szállítójának." - mondta Lou Leng, az ATI mobil termékekért felelős alelnöke. "Biztosak vagyunk abban, hogy az ATI Mobility termékcsaládja nyútja a legjobb ár/teljesítmény arányt a notebook piac ezen szektorában. Emiatt is lehet az ATI a világ legnagyobb grafikus hardwaregyártó cége."

A RAGE Mobility grafikus gyorsító chip-ek segítségével a nagyteljesítményű notebook-ok 2D/3D grafikai, valamint multimédiás képességei olyan szintet értek el, amelyet eddig csak a nagyteljesítményű asztali gépek esetében tapasztalhattunk; miközben piacvezető szerepet tölt be energiakihasználásban, helytakarékosságban, valamint a magas integráltság terén egyaránt.

A RAGE Mobility chipek "single component graphics sub-system" kiépítésben készülnek, ami azt jelenti, hogy a korábbiakkal ellentétben nincs szükség akár hatnál is több chipre egy grafikus kártya felépítéséhez. A mindent egy chip-be integráló technológia segítségével csökkenthetők a gyártási költségek és kisebb az áramfelvétel is, miáltal megnövekszik az egy feltöltéssel elérhető működési idő.

Az ATI RAGE Mobility M terméke tehát tényleg nagy szerepet kap a mobilszámítógépek piacán, hiszen egyre többen döntenek az ATI chip-ek mellett. A múlt héten a Fujitsu jelentette be, hogy az új FMV-BIBLO LOOX notebook-okba az ATI-t választotta grafikuschip beszállítónak. Az ATI ezek szerint - a mobil-piac segítségével is - meg tudja őrizni piacvezető szerepét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!