JohnnyCage

PlayStation 2: Csak megegyezés szerint

A mohó PlayStation 2 vásárlók közti verekedések elkerülése érdekében a Sony levélben értesíteni fogja az európai vásárlókat, amikor a játékgépeik készen lesznek.

Amig az amerikai videójátékosok felkészültek a PlayStation 2 eheti, amerikai boltokba kerülésére, az angol boltok lezárják előjegyzéseiket az alig néhány darab új konzol jövő hónapi, európai megjelenésére. A szerencsés európaiak, akiknek sikerült előjegyezniük a játékkonzolok következő generációjának első darabjaira, még meggondolják, hogy hívjanak-e barátokat november 24.-ére, amikoris játékgépüket kézbe vehetik. A gépek valószínűleg még nem lesznek készen.

A Sony ugyanis csak azt tudja garantálni, hogy a konzolok még karácsony előtt eljutnak tulajdonosaiknak. A Sony Corporation egyetértésben az európai kereskedőkkel, úgy döntött, hogy a boltok előtti éjféli tulakodások elkerülése érdekében inkább levélben értesítik a vásárlókat, amikor a játékgépük kész az átvételre, valamikor november 24. és december 24.-e között.

Angliában mintegy 200 ezer gépet ígértek karácsony előttre. Amikor a Reuters egyik munkatársa végigtelefonálta a kereskedőket, alig egy-két szabad előjegyzés volt már mindössze. Néhány bolt ajtaján óriási plakát virít: "Már csak hat PlayStation 2 rendelhető!"

A hiány nem meglepő, elég csak belegondolni, hogy a PlayStation 1 mintegy 30 milliós felhasználói táborral bír Európában, melyből 6 millió brit. A Datamonitor piackutató cég szerint 1999-ben az európai konzolok 77%-át a Sony termékei tették ki.

A múlt hónapban a Sony felére csökkentette a tervezett amerikai szállítmányának mennyiségét, félmillió darabra. Ezek nagyrésze eredetileg október 26.-ára el lett volna adva, egyik-másik akár 700 dolláráért, a 299 dolláros listaár több, mint kétszereséért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!