Spencer

Acer notebook ujjlenyomat érzékelővel

Az Acer bemutatta az új TravelMate 739TLV hordozható számítógépét, amelynek legérdekesebb jellemzője, hogy egy ujjlenyomat-érzékelőt tartalmaz.

Az új notebookban a Veridicom által kifejlesztett ujjlenyomat-ellenőrző rendszer van, mely alapjául az FPS110 típusú érzékelő szolgál. Ez a billentyűzet alatt található, könnyen elérhető helyen. A felhasználónak mindössze annyit kell tennie, hogy a rendszerbe való belépés előtt rá kell helyeznie az ujját az érzékelő chipre. Ha az ellenőrzés megtörtént és a felhasználó jogosult a belépésre, akkor a rendszer teljes elérést biztosít számára. Természetesen lehetőség van arra is, hogy több személy használja a számítógépet. Úgynevezett regisztrált felhasználó nélkül azonban használhatatlan a notebook.


Az új rendszer elsősorban a számítógép és az azon tárolt adatok védelmét szolgálja. Az Acer TravelMate 739TLV a SpeedStep technológiát alkalmazó 850MHz-es, mobil, Intel Pentium III processzorra épül, amely 256KB L2 cache-t tartalmaz. A memória mérete 128MB, de ez akár 512MB-ra is bővíthető. A számítógéphez kapható 24X CD-ROM, 8x DVD-ROM, 4x4x20x CD-RW meghajtó is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!