Homeboy

A NEC is Transmeta processzoros notebook-ot dob piacra

A japán NEC a harmadik jelentős gyártó, aki a Transmeta Crusoe processzorára építi notebook-ját. Kedden mutatták be Tokióban a 600Mhz-es mini-notebookot. Mindössze egy héttel ezelőtt a Sony jelentette meg Japánban Crusoe notebook-ját majd később az Egyesült Államokban is. A Transmeta szóvivője szerint a Fujitsu is hasonló lépést tett.

A Crusoe processzor kompatibilis minden olyan operációs rendszerrel és szoftverrel, amit vagy az Intel vagy az AMD processzorokra terveztek. A cég állítása szerint a chip sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mint pl. a Pentium III és más egyéb chipek. Ennek eredménye az, hogy a Transmeta chipjével készült gépek sokkal vékonyabban és könyebbek lesznek, mivel nincs szükség hűtőventillátorokra és szigetelésekre. A NEC LaVie MX névre hallgató gépének vastagsága mindössze 1 inch és 11 órás folyamatos működésre képes.

Az Intel nem tétlen és bejelentette, hogy olyan 700Mhz-es Pentium III-at dob piacra, amely kevesebbet fogyaszt 1 wattnál. Az Intel még az 1998-ban a Digitaltól megvásárolt StrongARM technológiát használja fel a kis fogyasztású processzorok tervezésekor.

Visszatérve az NEC-re, a LaVie MX notebook 20GB-os merevlemezt, 128MB memóriát és 10.4 inches képernyőt fog tartalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!