Gyurkity Péter

Ősszel jön a HTC kripto-telefonja

A gyártó emellett egy, a blockchainre épülő játékot is támogat.

A tajvani cég még május végén jelentette be az új zászlóshajó piacra dobását, amelyet a közelmúltban további, a vállalat nehéz helyzetével kapcsolatos hírek követtek. A helyzet tehát nem sokat változott, most azonban új oldalon jelezték, hogy a szintén korábban beharangozott blockchain-telefon a harmadik negyedévben jelenhet meg.

Az Exodus névre keresztelt megoldás egyelőre ismeretlen hardverrel van alakulóban, itt azonban annyi már nyilvánosságra került, hogy a decentralizált alapokra épülő internet, az alkalmazások, valamint az adatok helyi tárolása lenne a fókuszban, vagyis a felhő-platformok helyett a lokális tárolást részesítenék előnyben. A weboldalon egyelőre az érdeklődésünket jelezhetjük a cég felé, amely valamikor a harmadik negyedévben, tehát az ősz folyamán dobhatja piacra a megoldást, akkor pedig az is kiderül majd, hogy mindezt miként valósítanák meg a mindennapokban.

Időközben azt is bejelentették, hogy megállapodást kötöttek a CryptoKitties nevű csapattal, amely a blockchain technológiát egy játékon belül tenné elérhetővé. Az alapötlet szerint ennek révén nem kriptovalutát, hanem egy újszerű játékot jelentetnének meg, amelyen belül valóban egyedi lényeket hozhatnánk létre, akár több millió lehetséges kombinációval. Ez persze nem kizárólag a cég kripto-telefonján válna elérhetővé, ez ugyanis a hagyományos készülékeket is támogatná, így a HTC U12+ típus is felkerült a most közzétett listára. Egy saját, decentralizált alkalmazásbolt létrehozása is felmerült a projektek között, itt a jövőben további hasonló fejlesztések láthatnak majd napvilágot.

Jól látható módon a cég igyekszik lendületet nyerni, továbbra is kérdéses azonban, hogy mennyiben lesz kereslet a meglévő telefonokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    "decentralizált alapokra épülő internet"

    Az elképzelés jópofa meg futurisztikus, de jelenleg több a hátránya mint az előnye normál felhasználóknak.
  • takysoft #1
    "a cég igyekszik lendületet nyerni"
    A CryptoKitties-zel? meg blockchain-nel?

    hát... sok sikert hozzá, de szerintem ez csak újabb szög a koporsóba...