Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC U12+

A gyártó új zászlóshajója erős hardverrel és iker-kamerával futott be.

A Google ugyan korábban megszerezte a HTC fejlesztői csapatának túlnyomó részét, ez azonban nem gátolta meg a tajvani céget abban, hogy folytassa erőfeszítéseit az okostelefonok szegmensében. Nem számíthatunk számos eltérő típusra, az új csúcsmodell azonban meglehetősen jól sikerült.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a HTC U12+ valóban csúcskategóriás specifikációra támaszkodhat, itt ugyanis egy kereken 6 hüvelykes Super LCD kijelző, az 1440 x 2880 pixel felbontás, a 18:9-es képarány, a Snapdragon 845 chip, immár 6 GB memória, valamint egy 64 vagy 128 GB-os belső tároló kapott helyet a listán. Az üzemidőt egy 3500 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, ez valószínűleg nem fog egy napnál hosszabban a rendelkezésünkre állni, míg a képkészítés területén két iker-kamera bukkan fel. A hátoldalon egy 12 és egy 16 megapixeles szenzort helyeztek el, míg az előlapon két 8 megapixeles példány gondoskodik a jobb szelfikről. Előbbi párossal akár HDR10-videókat is rögzíthetünk, a telefon pedig jelen pillanatban a legmagasabb pontszámot éri el a DxO Mark listáján.


Ami a külsőt illeti, itt nem jelenik meg a divatos notch, ehelyett vékony előlapi káva, hátoldali ujjlenyomat-olvasó, a Liquid Surface névre keresztelt üveg burkolat, az IP68-minősítés, valamint az Edge Sense 2 áll rendelkezésünkre – utóbbi révén a keret megszorításával és megérintésével vezérelhetjük a készüléket, amit persze később akár személyre is szabhatunk, még kényelmesebb navigációt és vezérlést alakítva ki. A javított BoomSound-hangszórók mellett 4 mikrofon és a Sonic Zoom funkció jelenik itt még meg, míg a szoftveres oldalon természetesen az Android 8.0 Oreo és a Sense UI fut.

Az előrendelés a tengerentúlon már él, az ár a tároló méretétől függően 800 és 850 dollár, ami nem túl kedvező.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adam46 #2
    És neked ennyi elég, hogy jobb az S9 rekeszértéke? :D Attól még jobb képeket csinál az U12 Plus.
  • bunny #1
    Szívesen olvastam volna konkrét adatot pl. a kamera fényerejéről.
    (szerk: a weboldalon az előrendelésre kattra előjött némi részletes infó, ott szerepel, a legjobb f1.75. Ennél jobb a Galaxy S9)
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.05.25. 17:04:12