Berta Sándor

Okosotthon-startupot vett az Amazon

A kereskedőcég rövid időn belül a második ilyen vállalkozást vásárolta meg.

Az Amazon megvette a Ring nevű startupot, amely hálózatba kötött ajtócsengőket és biztonsági kamerákat gyárt. A cég ügyfelei egy okostelefonos alkalmazás segítségével videochat-beszélgetéseket folytathatnak az ajtajuk előtt álló személyekkel. A Ring csengői már most is összeköthetők az Amazon eszközeivel. A vállalkozás termékei a Fire Tv vagy a Fire táblagép segítségével beszédparancsokat fogadhatnak vagy például az Alexán keresztül videofelvételt játszhatnak le akkor, ha valaki a lakás ajtaja előtt áll.

A Ringet öt évvel ezelőtt alapították és az értékét több mint egymilliárd dollárra becsülték. Az üzlet azért érdekes, mert nem ez az Amazon első ilyen jellegű tranzakciója: tavaly decemberben 90 millió dollárért megvásárolta a Blink nevű startupot. Mindez arra utalhat, hogy a vállalat egyre inkább nyit a dolgok internete és a hálózatba kötött otthonok felé.

A Ring megvásárlása az elemzők számára annak a jele, hogy az Amazon még jobban ki akarja építeni a csomagszállító szolgáltatását és a megrendeléseket akkor is teljesíteni akarja, ha a vásárló éppen nincs otthon. Ez utóbbira egyébként már most is lehetőség van; ilyen esetekben a futár bemehet a lakásba és otthagyhatja a csomagot, eközben folyamatosan figyeli a mozdulatait a felszerelt biztonsági kamera. A Ring korábban DoorBot néven mutatkozott be a Shark Tank nevű televíziós műsor egyik adásában. A Shark Tank keretében a kockázatitőke-befektetők finanszírozhatták az egyes startup-ötletek megvalósítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!