Berta Sándor

Jön az Amazontube?

Az amerikai kereskedelmi konszern a YouTube babérjaira törne.

Kiszivárgott, hogy az Amazon saját videomegosztót indíthat, amely egy bizonyos idő után a Google népszerű szolgáltatásának kihívója lehet. Az információ alapját az a szabadalom jelenti, amelyet az Amazon december 5-én nyújtott be az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) és amelynek keretében az Amazontube név márkavédelmét kezdeményezte. A hírt először a TV Answer Man nevű blog szellőztette meg.

A benyújtott dokumentum alapján az Amazontube név egy olyan szoftverre vonatkozik, amellyel különböző anyagokat, elsősorban videókat, fotókat, könyveket, dokumentumokat, multimédiás anyagokat, podcastokat, valamint zenei és hangfájlokat lehet nyilvánosságra hozni, fel- és letölteni, megosztani. Emellett szó van a felhasználók által generált tartalmakról is. Az Amazontube platformot igénybe lehet majd venni hordozható médialejátszókról, mobil- és okostelefonokról, számítógépekről és különböző kommunikációs hálózatokról. Használható lesz streamelésre és kiegészíthetik online chatszobákkal, fórumokkal, portálokkal és közösségekkel.

Az egyelőre kérdéses, hogy az Amazon valóban elindítja-e a video- és fájlmegosztó szolgáltatását, s ha igen, akkor erre mikor kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!