Berta Sándor

Komoly támogatást kap a Magic Leap

A vállalat az idén piacra akarja dobni a vegyes valóság szemüvegét.

A floridai székhelyű vállalat egy olyan technológiát fejlesztett ki, amely a digitális objektumokat a valódi világba integrálja. E technológiára épülne a Magic Leap One nevű vegyes valóság szemüveg és egy könnyű, hordozható személyi számítógép is. A két készülék kombinációja lehetővé teszi majd a digitális tartalmak beillesztését a valódi környezetekbe. A szoftver- és tartalomfejlesztőknek szánt termék kiszállítása az idei évtől kezdődhet el.

A cég legutóbbi finanszírozási körében részt vett Európa vezető digitális kiadója, az Axel Springer Digital Ventures is. A kiadó a mostani és a hasonló befektetésekkel az innovatív technológiákból akar részesedni, amelyek nagy lehetőségeket kínálnak az újságírói tartalmak és más ajánlatok új megjelenítési formában és környezetben való bemutatására. Az Axel Springer székhelye Berlinben van és több mint 40 országban van jelen. A vállalat részesedéssel rendelkezik olyan cégekben is, mint az Airbnb vagy az Uber.

2014-ben a Google, a Qualcomm, a Legendary Entertainment Inc., a KKR, a Vulcan Inc., a Kleiner Perkins Caufield & Byers, Andreessen Horowitz és az Obvious Ventures összesen 542 millió dollárral támogatták a Magic Leapet, amelynek az értéke így megközelítette a kétmilliárd dollárt. A vegyes valóság szemüveg elkészítésének híre 2015 októberében szivárgott ki. A vállalat 2016-ban további 800 millió dolláros tőkeinjekciót kapott és 2016 júniusában kiderült, hogy együttműködik a Lucasfilmmel, amellyel egy közös laboratóriumot alapít San Franciscóban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!