Gyurkity Péter

Itt a Honor V10 és 7X

A két középkategóriás megoldás is követi a trendet - az erős hardverhez kedvező ár társul.

A Huawei leánya egyszerre két változatról is lerántotta a leplet, ezeket pedig a csúcskategóriás megoldásokhoz képest mindenképpen kedvezőbb áron akarják piacra dobni. A hardverrel egyik esetben sem lesz gond, hiszen egyrészt igyekeztek friss komponenseket alkalmazni, másrészt pedig követni a mai divatot.

A Honor 7X esetében ez annyit tesz, hogy bár az előlap 82,9 százalékát fedi „csak” le a kijelző, ennek mérete mégis 5,93 hüvelykre nőtt, a képátló már 18:9, a pixelsűrűség pedig 407 ppi. Az ujjlenyomat-olvasó a hátoldalra került, ehhez pedig a Kirin 659 chip, 3 vagy 4 GB RAM, egy 32 vagy 64 GB-os tároló, egy 3340 mAh-s akkumulátor, valamint az Android Nougat és az EMUI 5.1 csatlakozik. A hátlapon egy 16 és egy 2 megapixeles szenzor teszi ki az iker-modult, az előlapon ezt egy 8 megapixeles társuk egészíti ki, míg a telefon kék és fekete színben lesz kapható – Európában 299 eurós áron, bár itt megemlítenek egy arany változatot is.

Ezzel egy időben mutatkozott be a Honor V10, amely több szempontból is a Mate 10-re hasonlít. Megtaláljuk itt a kereken 6 hüvelykes kijelzőt, az 1080p felbontást, a Kirin 970 chipet, valamint a 6 GB memóriát és a 128 GB-os tárolót is, míg a hátoldalon szintén egy iker-kamera kapott helyet, a maga 20 és 16 megapixeles érzékelőivel. Az akkumulátor egy kisebb változat, egészen pontosan 3750 mAh-s, míg az ujjlenyomat-olvasót az előlapon találjuk meg, amely egy ekkora készüléknél nem feltétlenül ideális választás. A kék és fekete szín jelenik itt is meg a választékban, a telefon azonban már az Android Oreo és az EMUI 8 verzióval jelenik meg.

A debütálás több európai országban január 8-án esedékes, az ár 499 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!