Gyurkity Péter

Jön az újabb olcsó Honor

A Honor 7X a tavalyi változat frissítéseként fut be, néhány érdekességgel.

Tavaly októberben mi is beszámoltunk a Honor 6X érkezéséről, amely kedvező áron, szerény hardverrel jelent meg. A cég most készül a frissítés piacra dobására, amely éppen egy évvel később bukkan majd fel a boltokban.

A gyártó Weibo-oldalán jelent meg az információ, miszerint a készülék egészen pontosan október 11-én mutatkozik majd be a nagyközönség előtt. A rövid teaserben tesznek némi utalást az előlapi keret visszaszorítására, ami a jelenlegi trendet látva nem lenne túl meglepő, bár ilyen dizájn nem túl gyakran jelenik meg az olcsóbb példányokon. Valószínűnek tűnik azonban a 2:1-es képátló alkalmazása, amihez egy 5,5 hüvelykes érintőképernyő, az 1080p felbontás (ami azonban általában 16:9-es formátumot takar), valamint az új Kirin 970 chip csatlakozna, méghozzá a maga összesen nyolc magjával.

A fenti listán jelenik még meg emelett a 4 GB memória, valamint az alapesetben 32 vagy 64 GB-os belső tároló, míg a hátoldalon az egyelőre ismeretlen típusú kamera mellett egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott, amihez az USB Type-C csatlakozó sorakozik fel. A szoftveres oldalon – legalábbis a megjelenés pillanatában – az Android 7 Nougat szerepelne, ennek esetleges frissítéséről még nem esett szó, de egyesek szerint itt egy iker-kamerát is igénybe vehetnénk, ami a kedvező árszint mellett mindenképpen komoly előrelépés lenne. A hivatalos ár (a belső tároló méretétől függően) 220 és 270 dollár körül lenne, ez mindenképpen megfizethető.

Ahogy említettük, a bemutató nemsokára esedékes, erre már nem kell sokat várni. Viszonylag gyorsan követik egymást az újabb példányok, hiszen szeptemberben még a Honor V9 Play mutatkozott be, ezt követné most a fenti vlátozat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #3
    Már nehéz választani, mindegyik a legjobb.
    És a valóságban nem is érdemes 170000-200000.-Ft telefont megvenni, mert rövid időn belül elavul vagy megreped a teljesen telibe kijelző :)
  • esztyopa #2
    Hurrá !
    Veszek vagy tízet,mert erősen billeg az ebédlőasztal...
    /Sajnos a 27.legeslegeslegújabb telónál - elvesztettem a fonalat./
  • wraithLord #1
    Amúgy az Kirin 670 akar lenni. A 970 az az új csúcs SoC.