Gyurkity Péter

Elrajtolt Európában a Huawei Mate 10 Lite

A német piacon jelent meg először az új típus, a már ismert hardverrel.

A Huawei nem is oly rég mutatta be két új fejlesztését, amelyekhez harmadikként csatlakozik most a Lite névre keresztelt változat. Ennek európai megjelenését eddig ígérték, a napokban azonban valóra is váltották, hiszen Németországban már elérhető a típus.

Ahogy az tudható volt, a telefon egy méretes, egészen pontosan 5,9 hüvelykes LCD-kijelzőt kapott, amely az 1080p x 2160 pixel felbontást támogatja. Ehhez a mostanában oly divatos 18:9-es képátló csatlakozik, mégpedig a saját fejlesztésű Kirin 659 chip, a Mali-T830 MP2 grafikus vezérlő, 4 GB memória, egy alapesetben 64 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló, valamint egy 3340 mAh-s akkumulátor kíséretében. A chip 8 magot és 2,36 GHz-es órajelet kínál, ezzel nyilván nem lesznek különösebb gondok (bár egyértelműen nem csúcskategóriás fejlesztésről van szó), míg a szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 7 Nougat fut, az EMUI felület társaságában.


A hátoldalon a mérnökök egy iker-kamerát helyeztek el, ez egy 16 és egy 2 megapixeles érzékelőre épül, míg az előlapon szintén egy ilyen modul található, amely azonban egy 13 és egy 2 megapixeles szenzort kapott. Ezek révén a portré- és a szelfiképek megfelelő minőségben jelennek majd meg, ami pedig a külalakot illeti, itt többé-kevésbé a megszokott vonalakat látjuk, a cég különösebben nem újította meg a külső burkolat vonásait. A telefon arany, fekete, valamint kék színben jelenik meg a piacon.

Németországban a hivatalos ár 399 euró, az Amazon hivatkozott oldaláról hazánkba is szállítanak, bár a cég korábban a hónap közepére vetítette előre a hivatalos megjelenést, vagyis itthon sem kell erre már sokat várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #2
    Zsebbe való telcsiket már nem is fognak gyártani? Úgy 3,5-5 col között?
  • nortu30 #1
    Lite = ARM Mali-T830 MP2.