Gyurkity Péter

Itt a Honor 6A Pro

Európában is megjelent a telefon, amely egy változtatással jön.

A nyár folyamán mi is beszámoltunk arról, hogy a Huawei leánycége piacra dobta a Honor 6A típust, amely viszonylag szerény hardvert és kedvező árat kapott. Most befutott a kontinensen a készülék módosított változata is, amely egyetlen komolyabb eltérést nyújt számunkra.

Az új telefon némileg érdekes módon jelent meg, hiszen ez Indiában a Honor Holly 4, Kínában pedig a Honor 6A néven bukkant fel a piacon. A cég olaszországi oldalán viszont a Honor 6A Pro hivatalos elnevezést találjuk meg, ami elsősorban azt jelzi számunkra, hogy ez már egy hátoldali ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik, míg az eredeti változat esetében ez nem volt elérhető. A specifikáció többi része megegyezik a korábban látottakkal, így itt is egy kereken 5 hüvelykes, a 720p felbontást támogató kijelzőt találunk az első helyen, amelyhez a Snapdragon 430 chip, 3 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, valamint egy 3020 mAh-s akkumulátor csatlakozik.

A hátlapon egy 13 megapixeles, PDAF-technológiát támogató kamera kapott helyet, az előlapon pedig egy 5 megapixeles változatot helyeztek el. A telefon megfelelő módon kezeli a megszokott funkciókat, bár az NFC hiányzik a felsorolásból, a hagyományos jack-dugó viszont továbbra is megtalálható itt. A megjelenés pillanatában az Android 7 Nougat dolgozik a szoftveres oldalon, ezt az EMUI 5.1-es verziója egészíti ki, míg a burkolat arany, szürke, illetve ezüst színben lesz elérhető. Az elkövetkező hetekben minden bizonnyal több másik európai országban is elérhetővé válik majd a készülék.

A hivatalos árat (hűség nélküli változatban) még nem jelentették be, ez azonban várhatóan 150 és 200 euró között lesz – az olasz Three 49 eurót kér a vásárlás pillanatában, amelyhez havonta 5 eurót csapnának hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #1
    Pro my ass....