Gyurkity Péter

Hajlítható telefonon dolgozik a Huawei

Már van is egy működő példányuk, ez azonban további optimalizációra szorul.

Az utóbbi hónapokban ismét felerősödött a hajlítható okostelefonokkal kapcsolatos hírek özöne, ami többek között annak köszönhető, hogy a Samsung jövőre ígéri a piaci megjelenést. A jelek szerint erről a Huawei sem szeretne lemaradni, ezért ők is egy saját fejlesztéssel készülnek.

A kínai gyártó első embere egy interjúban erősítette meg, hogy valóban rendelkezésükre áll egy működő példány, amely azonban még közel sem a végleges változat, hiszen ez további tökéletesítésre szorul. Jelen pillanatban két különálló kijelzőt alkalmaznak, amelyek között egy vékony rés jelenik meg, némiképp hasonlóan ahhoz, mint azt a nemrég bemutatott ZTE Axon M esetében láthattuk, bár ez utóbbinál ez a sáv szerintük jóval vastagabb. Ez persze nem ideális, a cég ezért még jobb, még hajlékonyabb kijelzőpanelt ígér, amelyhez további javítások sorakoznának fel.

A Huawei a maga részéről szintén lát esély a 2018-as megjelenésre, erre azonban jelen pillanatban természtesen nem tudnak garanciát vállalni. Mérnökeik a dizájnon is igyekeznek tovább javítgatni, hogy valós esélyekkel jelenjen meg a hajlítható telefon, bővebben azonban nem beszéltek arról, hogy ez a készülék pontosan mit is kínálna hardveres vagy szoftveres oldalon. A teljes mértékben hajlítható, egyetlen nagy kijelzővel érkező telefon még nem áll rendelkezésre, ehhez nyilván további technológiai fejlesztés szükséges, nagyon úgy tűnik azonban, hogy egyre közelebb kerülünk a nagy álom megvalósulásához.

Amennyiben az elképzelés valóra válik, már csak az a kérdés marad meg számunkra, hogy a vásárlók mennyiben látnak majd fantáziát ezen termékekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zulu12 #2
    Hát jah nagyon fontos hogy tudjam gyürkélni a telómat. Akksi üzemidejének a problémája mikor fog megoldódni he?
  • wraithLord #1
    Most is hajlíthatók, ráadásul van egy grátisz reccsenés is közben.