Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Huawei Nova 2i

A gyártó új zászlóshajóját előzi meg ez a típus, hogy fenntartsa az érdeklődést.

A Huawei már gőzerővel készül soron következő csúcskategóriás telefonjának, a Mate 10 hivatalos bemutatójára, ezt azonban több érdekes részlet előzte meg. Először a Mate 10 Lite szivárgott ki (ezen, illetve a Maimang név alatt), most pedig egy harmadik változatot is bemutattak, a vékonyabb pénztárcával rendelkező vásárlókat célozva meg.

Az első körben a kínai piacon megjelenő Nova 2i egy egyértelműen középkategóriás megoldás, ami rögtön látszik abból, hogy az egyébként meglehetősen nagy, ezúttal 5,9 hüvelykes FullView-kijelző a Kirin 659 chippel társul. Előbbi egyébként a 18:9-es képátlóval és az 1080p felbontással fut be, míg utóbbihoz 4 GB memória és egy alapesetben 64 GB-os, ám microSD révén kibővíthető belső tároló csatlakozik. A telefon már több forgalmazó (így például a Vmall) weboldalán is felbukkant, de a hivatalos megjelenésre (az egyéb régiókban) még picit várni kell – a cég Kínán kívül is meglehetősen jól szerepel, amit nyilván nem hagynak majd figyelmen kívül.


Érdekes módon a gyártó a készülék mindkét oldalán iker-kamerát helyezett el. A hátoldalon ez egy 16 és egy 3 megapixeles példányból tevődik össze, míg az előlapon egy 13 és egy 2 megapixeles szenzort alkalmaznak. A megfelelő üzemidőt a 3340 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, míg a szoftveres oldalon az immár nem a legújabbnak számító Android 7 Nougat fut, amelyhez az EMUI 5.1-es verziója társul – arról egyelőre nem tettek említést, hogy a szoftver mikor frissülhet az Android 8 Oreóra.

Az okostelefon egyébként fekete, kék, valamint fehér színben jelenik meg a piacon, bár a pontos megjelenési dátumot, annak menetrendjét, valamint a várható árat még nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!