Gyurkity Péter

Máris búcsúzik a OnePlus 5

A friss változattal leváltják a zászlóshajót, mivel nincs értelme a piacon tartani.

A napokban számoltunk be arról, hogy a kínai gyártó – amely elsősorban csúcskategóriás megoldásai révén ismert a felhasználók körében – bemutatta legújabb változatát, amely a OnePlus 5T néven jelent meg. Ezt nem sokkal később követte a jelzés, miszerint az eredeti példányt kivezetik a piacról.

Az 5T semmiképpen sem tekinthető generációváltásnak a OnePlus 5 típushoz képest, hiszen itt a kijelző és a kamera esett át nagyobb változtatáson, a többi komponens nagyjából maradt az eredeti. Ennek tudatában nem is nagyon meglepő, hogy a cég indiai részlegének igazgatója most megerősítette, valóban kivezetik a elsőként piacra dobott változatot, amint abból elfogynak az utolsó példányok – vagyis a sorozatgyártást már le is állították. Nagyjából az év végére kerülhet sor erre, tehát jövőre már nem fogjuk látni a OnePlus 5 okostelefonokat a boltok és webáruházak kínálatában.

A gyártó korábban is lépett már hasonlót, hiszen a OnePlus 3T esetében szintén valahogy így jártak el. Ezzel tulajdonképpen egyetlen típus marad a piacon, amely valóban az abszolút csúcskategóriát képviseli, legalábbis a 2017-es elvárásoknak megfelelően. Hozzátették ehhez, hogy az eredeti változat piacra dobásakor ugyanezt mondhatták el arról a telefonról, vagyis pusztán arról van szó, hogy igyekeznek lépést tartani a gyorsan változó igényekkel, különös tekintettel arra, hogy az év második felében több rivális is bemutatta már saját friss megoldásait.

Jövőre nyilván egy még újabb típusra számíthatunk, ám ezzel kapcsolatban még külsős pletykák sem bukkantak még fel, így 2018 első felében kezdhetnek majd el szivárogni az információk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!