Gyurkity Péter

Jön a 2018-as Galaxy J3

A hardver nem sokat változik, bár néhány kérdőjel még megmarad.

A Samsung a jelek szerint jövőre is piacra dobja saját legolcsóbb megoldását, amelynek evolúciója meglehetősen lassan halad előre. A friss változat nem sokban különbözik majd a 2017-es példánytól, de azért még így is érdemes végigfutni a hardveres és szoftveres jellemzők előzetes listáján.

A Galaxy J3 (2018) már most felbukkant a GFXBench benchmark-adatbázisában, mégpedig egy hozzávetőleges specifikáció képében. Érdemes ezzel kapcsolatban rögtön megjegyezni, hogy még nem minden részletre vehetünk mérget, de azért jól látszik, hogy a dél-koreai gyártó nem sokat változtat az olcsó készüléken. Jellemző, hogy megmarad a kereken 5 hüvelykes, ezúttal is 720p felbontást támogató kijelző, amelyhez egy 1,5 GHz-es órajelen futó, négymagos, nagy valószínűséggel most is házon belül fejlesztett Exynos chip csatlakozik majd. Ezt 2 GB memória és egy alapesetben 16 GB-os belső tároló egészítené ki, bár a felhasználó számára ebből csak 9 GB lenne bevethető.

Külön érdekesség, hogy hátoldali kameraként egy 8 megapixeles példányt sorolnak itt fel, miközben az idei változat már egy 13 megapixeles érzékelőt hordoz saját hátlapján. Kérdéses, hogy ez utóbbi részlet mennyiben igazolódik majd később vissza, de a listában megtalálható még a javított Mali-G71 grafikus vezérlő, valamint a szoftveres oldalon szereplő Android 7.1.1 Nougat, vagyis az Oreo verzió még nem lenne itt jelen a felbukkanás pillanatában. A külső dizájnt nyilván nem említik meg a felsorolásban, ez azonban várhatóan szintén nem sokban különbözik majd a megszokottól.

Azt még nem tudjuk, hogy a telefon mikor és milyen áron jelenik majd meg a piacon, de erre akár már januárban sor kerülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!