Gyurkity Péter

Képeken a 2018-as Galaxy A5 és A7

A külalak mellett pedig néhány hardveres részlet is megjelenik a beszámolóban.

A Samsung teljesen nyilvánvaló módon már most gőzerővel dolgozik a jövő évben piacra dobandó okostelefonokon, így nem túl meglepő, hogy ezek némelyikéről egyes részletek megjelennek a világhálón. A külső források most két változatot mutatnak meg közelebbről.

A Galaxy A5 és A7 jövőre esedékes változatai jelennek meg néhány renderképen, amelyeket nem sokkal az eredeti hír után gyorsan frissítettek. Ezeken nagyjából a megszokott külső szerepel, bár a hírek szerint a Galaxy S8 és S8+ mintájára itt is megjelenhet az úgynevezett Infinity Display, vagyis már nem marad hely az előlapi gomboknak, míg az ujjlenyomat-olvasó a hátoldalon helyezkedne el. A Bixby-gomb is megjelenhet itt, bár a képeken ez egyelőre nem látszik.


Ami a hardveres specifikációt illeti, mindkét telefon a Samsung saját Exynos 7885 chipjét kaphatja meg, amelyhez 4 GB memória csatlakozna. A támogatott felbontás az 1080p lenne, és míg az A5 egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapna, az A7 esetében a fizikai méret 6 hüvelykre növekedne. A hagyományos 3,5 mm-es jack mellett az USB Type-C is felbukkan a listában, de ezeket más források még nem igazolták vissza. Kérdés, hogy miként alakul a felsorolás további része, ez várhatóan az elkövetkező 2-3 hónapban tisztázódik majd a felhasználók számára.

A Galaxy A5 és A7 új változata 2018 elején mutatkozhat be a nagyközönség előtt, itt akár már a januári CES alatt is megismerhetjük a két készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #1
  "(...)nyilvánvaló módon már most gőzerővel dolgozik a jövő évben piacra dobandó okostelefonokon(...)"

  Már most? Nem semmi, 2 hónap múlva jövőre lesz. :D
  Ez az, amit sosem értettem, hogy hogy tudják csak úgy okádni magukból megállás nélkül a cégek a szmartfónokat.
  A dizájner kitalál egy kicsit más formát a tavalyi vonalainak áthúzgálásával, amibe ugyanúgy belefér a tavalyi hardver, plusz a mérnökök az új hardver dimenziói miatt kicsit átrendezik a telefon belsejének a terveit, aztán mehet a teszt, hogy nem törik-e szét egy év alatt, utána meg a sorozatgyártás? A szoftveresek kicsit pofoznak az új androidon a tavalyi mintájára, meg a régi preinstalled progikon, hogy kicsit máshogy nézzenek ki?
  Vagy esetleg merészebbek, és örüljünk, hogy csak annyi bug meg gyártási hiba van benne, amennyi? (Bár ez mindig fennáll.)
  De valószínűleg több évre előre kitalálják a menetrendet, a nagyon merész újításokat. :D