Gyurkity Péter

Előbb jöhet a Galaxy S9

A csúcskategóriás telefon pedig szintén megkapja majd saját testvérét.

Bár a Galaxy S8 és S8+ után csak nemrég bukkant fel a Galaxy Note 8, vagyis a Samsung jelenlegi legfrissebb zászlóshajója, a hírek máris elkezdtek szivárogni a soron következő generációról, amely minden bizonnyal a jövő év első felében jelenik majd meg a piacon.

Egyszerre két rövid beszámoló is felbukkant a világhálón, amelyek néhány, amúgy nem túl meglepő részletet közölnek az új telefonokról. Eszerint a cég megtartja a párost, vagyis a jövőre megjelenő Galaxy S9 mellett elérhető lesz a Galaxy S9+ is, amire többek között az utal, hogy két eltérő firmware, sorrendben a G960FXXU0AQI5 és a G965FXXU0AQI5 fejlesztése zajlik ezekben a hetekben. Ezek mellett a két pontos típusjelzés is felbukkant, eszerint az SM-G960 lesz a Galaxy S9, az SM-G965 pedig a Galaxy S9+. Megmarad tehát a páros, a cég nem bíz mindent egyetlen változatra.

Ami a várható megjelenési dátumot illeti, erre valószínűleg néhány héttel korábban kerül majd sor, amire abból következtethetünk, hogy a fent említett két eltérő firmware fejlesztése mintegy 2 héttel korábban indult el. Tekintettel arra, hogy a Galaxy S8 és S8+ egy március 29-i New York-i eseményen mutatkozott be a nagyközönség előtt, valószínűsíthető az MWC alatti, netán egy közvetlenül ezen rendezvényt követő bejelentés, bár az sincs kizárva, hogy maradnak az idei menetrendnél, ami március végi bemutatót és április második felében esedékes piaci megjelenést eredményezne.

A hardveres specifikáció pontos részletei minden bizonnyal az elkövetkező hetekben kezdenek majd kiszivárogni, addig is nyomkodhatjuk a ma elérhető legjobb (legdrágább) példányokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HyBrIDNyLA #1
    Ha edge screen lesz, akkor ezt sem veszem meg.
    Utoljára szerkesztette: HyBrIDNyLA, 2017.10.10. 03:20:38