Gyurkity Péter

Samsung: jövőre jön a hajlítható telefon

A cég tervei szerint jövőre fut be az első ilyen készülék, ezt továbbiak követnék.

Az Apple pár napja új okostelefonokról és egyéb termékekről rántotta le a leplet, de a Samsung sem bírt magával, és jelezte a sajtó munkatársainak, hogy jövőre már hajlítható okostelefon piacra dobására számíthatunk, amelyet további termékek egészítenek majd ki. A most bemutatott zászlóshajó jól fogy, erre azonban nem feltétlenül lehet építeni.

A gyártó mobilos részlegének első embere árulta el a riportereknek, hogy komolyan dolgoznak a hajlítható megoldásokon, ami nem kifejezetten meglepő, tekintettel arra, hogy a projekt már az évtized elején felbukkant a sajtóban. Sajnos azóta csak korai prototípusokat láthattunk, a piacra szánt változatok egyelőre még nem futottak be, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy a tömegtermelésre alkalmas (és megfelelő árú) példányok előállítása egyáltalán nem könnyű – a kritikusok most is ezt emelik ki, vagyis sokan még mindig kétkedve fogadják a bejelentést, amelyben most először hangzott el a bemutatkozás konkrét éve.

Az mindenesetre most is megerősítést nyert, hogy a kijelzőpanel hajlítható kivitelben készül el, eközben azonban egyéb termékeken is dolgoznak, követve a nagy riválisok példáját – és egyben megelőzve azok túlzottan nagy térnyerését. A Harmon hangszórók részlege például olyan okos eszközökön dolgozik, amelyek hangvezérléssel utasíthatók, többek között zenehallgatás és egyéb tevékenységek folytatása céljából, ami emlékeztet a korábban szintén megemlített okos-hangszóróra. A Samsung tehát itt is megjelenne, közvetlenül versenyre kelve a Google Home, az Amazon Echo, a Microsoft Invoke, valamint az Apple HomePod termékekkel, amelyek a következő hónapban a Sony által kifejlesztett vetélytárssal egészülnek majd ki.

A Galaxy Note 8 (amely Dél-Koreában 969 dolláros áron rajtolt el) már 650 ezer előrendelést mutathat fel az Egyesült Államokban, a rajt tehát meglehetősen sikeres lesz, az innováció jelenlegi lendülete láttán ez azonban semmire sem garancia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #10
  Biztos azért van, mert az aksifejlesztők épp kijelzőket hajlítgattak.
 • fotolit #9
  Nem, dehogy hisszük, hiszen a Note 8 is már 16.000 mAh-s akksival jön... ja, nem!
 • M2 #8
  Mert a világ teljes ipara csak és kizárólag egy dologgal tud foglalkozni? Tehát ha a hajlítható kijelzőt fejlesztik, akkor az aksikkal már senki nem tud foglalkozni? Tényleg és komolyan ezt hiszitek? :-)
 • Zulu12 #7
  "inkább azzal a rohadt akkuval foglakoznának, hogy ne kelljen minden egyes nap tölteni"

  Pontosan!
 • Mr. Perfect #6
  Ezt egyszerűen nem tudom megérteni, miért erölködnek ezen a gyártók? Mimnden évben bejelentik, hogy most már tényleg jön a hajlított/hajlítható/összecsukható kijelzőjű telefon. de könyörgöm, hogyan, ha az elektronika többi része meg nem hajlítható? meg amúgy is mi szükség van erre? inkább azzal a rohadt akkuval foglakoznának, hogy ne kelljen minden egyes nap tölteni...
 • M2 #5
  Most még értelmetlennek tűnik, de szerintem ez lesz a jövő.

  Idővel gondolom feltekerhető is lesz és akkor egy csőben lesz a (feltekert) nagyképernyő, a cső külső borításán meg gyorsnézet. Mindez víz és ütésálló kivitelben azért nem lesz rossz dolog.
 • SigS #4
  Így leírva hülyeségnek tartom hogy "hajlítható", de ha mondjuk az lesz a tulajdonsága hogy nem törik darabokra ha leejted, már megéri elgondolkodni rajta...
 • wraithLord #3
  Hajtogatható telefon stresszes embereknek. Nem is rossz ötlet. Olyan, mint a stresszlabda. Vagy ha beszélgetés közben felidegesít a főnök, feleség, haver stb., tekergetheted a telefonodat anélkül, hogy megszakadna a vonal.

  Nem is tudom, mire jó egy eleve kis készüléknél a hajlíthatóság. Talán, ha a hajlíthatóság olyan hatékony lesz, hogy egy 5 collos kijelzőt szét tudsz nyitni 15 collosra - és az 5 collos ugyanannyi helyet foglal, mint most egy sima 5 collos teló -, akkor lesz valami értelme azonkívül, hogy "innovatív" és bevételi forrás.
 • esztyopa #2
  Imádlak ...
  Te ! A PR-esek álma...
 • Adam82 #1
  Én már nagyon várom az összecsukható telefonokat.
  Jobban belegondolva viszont, egy félbe hajtott tablet még annyira sem fog elférni a zsebemben, mint a mostani telefonom :)