Berta Sándor

Új észak-amerikai központot épít az Amazon

A kereskedelmi konszern egy második centrumot is létre akar hozni az Amerikai Egyesült Államokban.

A nyilvánosságra került információk alapján az új létesítmény teljesen egyenrangú lesz a már meglévő, Seattle városában működő központtal. A projekt 5 milliárd dollárba fog kerülni és az új centrum akár 50 000 alkalmazottat is foglalkoztathat majd. A lehetséges helyszín valószínűleg Detroit lesz. A földrajzi elhelyezkedés, a közlekedés, a megfelelő munkaerő mellett a biztosított adókedvezmények is fontos tényezők lehetnek az Amazon döntése szempontjából.

Az Amazon jelenlegi fő létesítményében 33 épület található, azok együttes alapterülete 8,1 millió négyzetláb, a foglalkoztatottak száma több mint 40 000, s a helyszínen 24 étterem, illetve kávézó, valamint 8 más szolgáltatás található. Az új központ helyszínével szemben megfogalmazott elővárosok között szerepel, hogy az adott településen és annak környékén több mint egymillióan éljenek; stabil és üzletbarát környezetről legyen szó; olyan város vagy előváros legyen, amely vonzó lehet a műszaki tehetségeknek és meg is tarthatja azokat; továbbá olyan közösség legyen, amely nagyszerűen és kreatívan gondolkodik a helyszínek és az ingatlanbefektetések szempontjából.

Az Amazon januárban jelentette be, hogy 100 000 teljes munkaidős állást hoz létre az Amerikai Egyesült Államokban. Az óriáscégnek tavaly 180 000 teljes munkaidős állása volt az USA-ban, ezt növelné 2018 közepéig több mint 280 000-re. Jeff Bezos, a konszern első embere akkor azt hangsúlyozta, hogy a következő 18 hónapban azért alkalmaznak majd 100 000 új dolgozót, mert új centrumokat fognak nyitni, s továbbra is innovatívak akarnak lenni a felhőtechnológia, a gépi tanulás és a fejlett logisztika területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!