Berta Sándor

100 000 munkahelyet hoz létre az Amazon

Az IBM után a kereskedelmi óriáscég is komoly munkahely-teremtő projektbe kezdett.

Az Amazon közölte, hogy a jövőben az Amerikai Egyesült Államokban 100 000 teljes munkaidős állást akar létrehozni. Az óriáscégnek tavaly 180 000 teljes munkaidős állása volt az USA-ban, ezt növelné 2018 közepéig több mint 280 000-re. Emellett jelenleg több mint 10 000 veterán dolgozik a társaságnak, amely tavaly megígérte, hogy további 25 000 veteránt és azok házastársait fogja felvenni, továbbá képezni.

Jeff Bezos hangsúlyozta, hogy azt tervezik, hogy a következő 18 hónapban azért alkalmaznak majd 100 000 új dolgozót, mert új központokat fognak nyitni, s továbbra is innovatívak akarnak lenni a felhőtechnológia, a gépi tanulás és a fejlett logisztika területén. Az új centrumok ugyanakkor nem csupán a Seattle városában lévő Amazon-központban vagy a Szilícium-völgyben jönnek majd létre, hanem szerte az országban és az ügyfélszolgálatokhoz, a fejlesztési létesítményekhez és a helyi közösségi helyszínekhez kapcsolódnak majd. Ilyen központ nyílik hamarosan, illetve bővítés valósul meg Washington, Texas, Kalifornia, Illinois, Kentucky, Florida és New Jersey államokban.

Tavaly december közepén az IBM képviseletében Ginni Rometty vezető jelentette be, hogy a következő négy esztendőben 25 000 új dolgozót akarnak munkába állítani. Az óriáscég már jövőre 6000 munkahelyet teremtene. A munkahelyek létrehozására kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban kerül sor. Emellett a 4 év során az óriáscég egymilliárd dollárt fordít az amerikai munkatársai ki- és továbbképzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #3
    Pedig de...legalabbis valoszinubbnek tunik, minthogy hirtelen 1 millio masik piacra tornek be es kell 100k ember, hogy lefedje...100k! kurva sok am az...Plane, hogy az utobbi 4-5 cikk arrol szolt, hogy mennyi gepesitett dologra alltak at vagy akarnak atallni....penztarak nelkuli szupermarketek, meg repulo raktarak, amikben "Szabadalmukban az embereknek már nem is jut hely, mindent a drónok végeznének."
  • BladeW #2
    Nyilván seggnyalás, hiszen egy 180.000 főt foglalkoztató, évi 107 milliárd dollár bevétellel rendelkező cég már csak ilyen amatőr módszerekre képes, hogy kedvében járjon a mindenkori USA elnökének. 100k embert csak úgy felvesznek fél évre, mert valamelyik projektmanager bebaszott a múlt hétvégén.
  • Skylake #1
    Seggnyalás Trump felé, avagy a populista bunkók ott is épp ugyanolyanok, mint Káerópa egy bizonyos fantasztikusan fejlett országában. Nyilván, mivel az Amazon két pofával robotizációt tolja, ez pont azzal ellentétes. Nem baj, nagy csinnadrattával felveszik a sok Redneck Joe-t, aztán fél év után szép halkan, kis csoportokban adagolva lapátra teszik őket.