Gyurkity Péter

Új chippel futhat be a Google Pixel 2

Ezt azonban nemsokára a többi gyártó is megkapja majd.

A Google saját telefonja kapcsán leginkább a soron következő verzió megjelenésével kapcsolatban írhatunk felfokozott várakozásról, ami többek között azzal magyarázható, hogy a cég ezen család tagjai számára igyekszik garantálni az állandó és folyamatos szoftveres frissítéseket. Most a hardveres oldalról futott be egy újabb hír, miszerint elsőként ők alkalmaznák a Qualcomm friss csúcskategóriás megoldását.

A hírről beszámoló portál iparági értesülésekre hivatkozva ír arról, hogy a Google Pixel 2 okostelefon kaphatja meg elsőként a Snapdragon 836 chipet, amely természetesen a zászlóshajókban jelenleg alkalmazott 835-ös típus frissítéseként fut majd be. Az előrelépéssel kapcsolatban a nagyobb teljesítményt emelik ki, amely a forrás szerint éppen 10 százalékkal haladja meg az előd esetében látott plafont, bár ez (többek között) a processzormagok és a grafikus vezérlő órajelének megemelésével valósul meg. Ugyanígy javulást ígérnek az üzemidő terén is, bár ez majd igazán csak az első tesztekben, illetve a hétköznapok folyamán konkretizálódik.

A portál leszögezi, hogy bár elsőként a Pixel 2 kapja meg az új chipet, ez nem exkluzív jelleggel jelenik itt meg, vagyis belátható időn belül a többi gyártó is hozzájut majd ahhoz. Az ősz egyik legnagyobb durranása azonban a Galaxy Note 8 lesz, amely még a jelenlegi generációra (illetve a házon belül fejlesztett Exynos 8895 típusra) támaszkodik, így a Google után jó eséllyel a Xiaomi és a OnePlus alkalmazhatja a processzort, mégpedig valamikor az év vége felé, illetve 2018 elején. A Snapdragon 836 egyébként méretét illetően kisebb lesz, ezzel együtt pedig a kamerák és a képkészítés terén is előrelépést kínál majd a felhasználóknak.

A Pixel 2 pontos megjelenési dátumát még nem ismerjük, ez azonban az év második felében esedékes – talán október lesz a rajt időpontja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!