Berta Sándor

Virtuális valóság rendszerrel edzhetnek a német válogatott tagjai

A legkorszerűbb technológiákkal és megoldásokkal javulhat tovább a focisták teljesítménye.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) Akadémiája együttműködési megállapodást kötött a STRIVR Labs amerikai vállalattal, amely a sport területén alkalmazza a virtuális valóság technológiát. A Technology Lab nevű akadémiai modul keretében használt technológia 360 fokos videókat készít, amelyekből létrehozható egy virtuális világ.

Az STRIVR Labs a Stanford Egyetem egyik kutatóprojektjéből nőtte ki magát és a székhelye Palo Altóban van. Az ügyfelei között van az NFL, az NBA, az NHL és az MLB, valamint a NASCAR. Az ok rendkívül egyszerű: a sportolók ma már nem csupán az edzőtermekben vagy a sportpályákon edzenek, hanem a virtuális valóság szemüvegek bevonásával akár egy mesterségesen létrehozott környezetben is. A jövőben a DFB csapatai is profitálhatnak a legújabb technológiai fejlesztésekből.


A készített videók hozzájárulhatnak a diagnosztikához, s a futballisták pszichológiai és a kognitív képességeinek a képzéséhez. A tapasztalatokat később beépíthetik a Bundesliga-klubok felnőtt- és utánpótlás-csapatainak az edzéseibe. A DFB Akadémia folyamatosan a legmagasabb technológiai és tudományos szinten lehet, új szabványokat dolgozhat ki és különösen a fejlesztés, valamint az innováció területén megismerheti a legfontosabb és legújabb nemzetközi trendeket és megoldásokat.


Oliver Bierhoff, a DFB Akadémia projektvezetője elmondta, hogy a futball innovációs központját akarják létrehozni. A folyamat során nem csupán a válogatott játékosok profitálhatnak a kutatásból és a fejlesztésből, hanem az összes német egyesület, a Bundesliga profi klubjaitól kezdve az amatőr egyesületekig. Éppen ezért az a céljuk, hogy felfedezzék azokat a legújabb technológiákat, amelyeket más sportágakban vagy akár a sporton kívül is alkalmaznak. A virtuális valóság egy rendkívül izgalmas jövőbeli téma, amelynél a kezdetektől ott akarnak lenni és amelybe az ötleteiket is integrálni szeretnék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)