Berta Sándor

Nem adja ki női dolgozói fizetési adatait a Google

A webes konszern képviselője arra hivatkozott, hogy az információk kikeresése és összeállítása túl drága lenne.

A két nem képviselői állítólag ugyanazért a munkáért eltérő béreket kapnak a társaságnál. Az amerikai munkaügyi minisztérium korábban "rendkívüli" különbségeket talált a webes konszern férfi és női munkavállalóinak fizetése között, a Google viszont tagadta, hogy eltérő béreket alkalmazna. A szaktárca beérkezett panaszok után indította el a vizsgálatát és regionális igazgatója, Janette Wipper egy San Franciscóban tartott bírósági meghallgatáson azt nyilatkozta, hogy a teljes munkaerőt tekintve szisztematikus különbségek vannak a nők és a férfiak fizetése között. A minisztérium ezért a munkatörvények megsértésének gyanúja miatt indított eljárást.

A minisztérium számos dolgozóval akar bizalmas beszélgetéseket folytatni és emellett követelte a megfelelő dokumentumok kiadását. A Google viszont megtagadta ezt. A The Guardian arról számolt be, hogy az óriáscég egyik ügyvédje a meghallgatáson arra hivatkozott, hogy a kért papírok előkerítése túl bonyolult és drága lenne. Állítása szerint a kereseti dokumentumok összeállítása több mint 500 munkaórát venne igénybe és 100 000 dollárba kerülne, ráadásul a mérnököknek, jogászoknak és számos részleg munkatársainak új rendszereket kellene felépíteniük. A minisztérium követelései túl szerteágazóak és ezért alkotmányellenesek, a szaktárca túl sokat követel - védte álláspontját a cég.

A minisztérium ügyvédje erre úgy reagált, hogy a Google éves nyeresége 28 milliárd dollár, vagyis könnyedén megengedheti magának a költségek kifizetését. A konszern azt állítja saját elemzésében, hogy a nők ugyanannak a munkának az elvégzésére nem kapnak kevesebb pénzt, mint a férfiak. A Glassdoor amerikai állásplatform elemzéséből kiderült, hogy a nőket és a férfiakat valóban egyenlő módon fizetik meg, azonban a férfiak általában magasabb pozícióban vannak, ezért átlagosan 16 százalékkal több fizetést kapnak. Mindazonáltal feltételezhető, hogy ha a keresőcégnél minden rendben lenne egyenjogúság tekintetében, akkor nem hivatkoznának költségokokra, hanem büszkén tennék közzé a minisztériumot cáfoló, komoly PR-értékkel is bíró bizonyítékokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #8
    Fogalmam sincs miért trollkodsz meg általánosítasz. Az jól látható, hogy ha a nők pont ugyanazt a munkát végeznék kevesebb pénzért, akkor minden vállalat nőket igyekezne alkalmazni az árelőny végett. Ez a kapitalizmus logikája.

    Ezzel nem azt mondom, hogy minden egyes nő kevesebbet vagy bénábban dolgozik, mint minden egyes férfi. De ha a programozók túlnyomórészt férfiak, az óvodai dolgozók meg jórészt nők, akkor azért annyira ne csodálkozzunk, hogy különbözik az átlagfizetés...
  • NEXUS6 #7
    Nyilván, hiszen mindenki tudja, hogy a nők nem értenek a számítógéphez és vezetőnek sem alkalmasak. XD
  • lodoviktrema #6
    Náluk e.FK_gender van.
  • Archenemy #5
    Vagy esetleg náluk is tök jól magyarázható okokból különböznek az _átlag_fizetések, mint mindenhol máshol.
  • M2 #4
    Náluk nincs e.gender :-)
  • NEOreg3 #3
    select avg(e.salary) from employees e group by e.gender;

    nincs mit, google
  • NEXUS6 #2
    Nocsak, nocsak. Az űberhipsztertrendi cég vezetése is hímsovinisztákból állna!?
    XD
  • tom_pika #1
    Micsoda nevetséges indok egy adatbányász cégtől...
    Ilyen mértékben hülyének nézni azembereket már sértő.