Berta Sándor

Londonban nyitott innovációs labora­tó­ri­umot a Red Hat

Itt linuxos szoftverekkel segítik a cégek üzleti problémáinak megoldását, egyben népszerűsítve saját termékeiket.

Az új intézmény nem csupán gyors innovációt tesz lehetővé a cégek számára, hanem új utakat mutat a vállalati kultúra és az alkalmazásfejlesztés területén. A Red Hat hivatalosan is megnyitotta Londonban a Nyílt Innovációs Laboratóriumát, amelyben a különböző cégek támogatást kaphatnak például egy üzleti probléma adott programmal való megoldására vagy abban, hogyan érhetik el az új szoftvereikkel gyorsan az ügyfeleiket. A koncepció már egy éve elérhető az Amerikai Egyesült Államokban, mostantól pedig Európában is.

Az egyes csapatok többek között hozzáférhetnek a Red Hat eszközeihez, adatbázisaihoz, felhőszolgáltatásaihoz és technológiáihoz. Emellett elérhetik a konszern összes online képzési ajánlatát is. Fontos ugyanakkor, hogy az ügyfeleknek nem kell a saját infrastruktúráikban a Red Hat megoldásait használniuk.

John Alessio, a Red Hat globális szolgáltatásokért felelős alelnöke kijelentette, hogy a laboratórium ötlete az ügyfeleiknek köszönhető. Ők ugyanis az új kezdeményezéseket minél gyorsabban át akarják ültetni a gyakorlatba, függetlenül attól, hogy mobil vagy felhőkörnyezeti dolgokról, illetve mikroszolgáltatásokról van szó. A piac nagyon gyorsan változik, de a nyílt forráskódnak köszönhetően a felhasználók gyorsabban megvalósíthatják az új projektjeiket, ráadásul azok rugalmasabban is reagálnak, mint a hagyományos megoldások.

A laboratóriumot úgy alakították ki, hogy inspiráló környezet legyen a fejlesztők számára, továbbá kifejezetten a csapatmunkára van optimalizálva. Az egyes termek bizonyos területekre vannak kihegyezve. Michael Walker, a Red Hat laboratóriumokért felelős globális vezetője kifejtette, hogy néhány évvel ezelőtt a termékeikre összpontosítottak. De időközben számukra már nem a műszaki problémák megoldása áll az előtérben, hanem az üzleti megoldások gyakorlatba való átültetése. Az új laboratóriummal kapcsolatban az egyetlen megkötés az, hogy egy csapatban legalább három fejlesztőnek kell dolgoznia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!