Berta Sándor

Bemutatta új platformját a Facebook

A kamera még inkább a közösségi interakció középpontjába kerül és a tartalmak megosztása közvetlenebbé válik.

A Facebook az okostelefonok fényképezési funkcióját tette meg új központi kommunikációs eszköznek, amelyet kiegészítenek a kiterjesztett valóság funkciói is. Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője kifejtette, hogy a technológia segít nekik a virtuális és a valódi világ összeolvasztásában és mindezt egy új platform kezdetének tekintik. A Spaces nevű platform segítségével a jövőben a felhasználók saját digitális fotóikat és videóikat virtuális valóság tartalmakkal egészíthetik ki. Mindehhez a Facebook mesterséges intelligenciát alkalmaz. Neurális hálózatok elemzik a felvételek összefüggéseit és a megjelenített tárgyakat. A Spaces a jövőben szabadon elérhető lesz a programozók számára is, akik így saját különleges effektusokat készíthetnek.


Az új platformot a felhasználók az Oculus Rift és a Gear VR virtuális szemüvegeket egyaránt használhatják, saját Facebook-fotóik alapján létrehozhatják az avatárjaikat és kiválaszthatják az olyan jellemzőiket, mint a szemük vagy a hajuk színe. Azonban az avatárok egyelőre nagyon kis mértékű felismerést tesznek csak lehetővé, ezért a a Spaces az avatárok alatt a hivatalos Facebook-képet is megjelenteti. Itt lehetőség lesz a barátokkal virtuális csoportos chatbeszélgetésekre is és azokra bárki meghívható a Facebook Messengeren keresztül. A chatfunkciót szintén kiépítik. Az olyan zenei szolgáltatások, mint a Spotify vagy az Apple Music kínálatában szereplő dalok megoszthatóvá válnak a barátokkal és még ételrendelésre is lesz lehetőség.

A tartalmak megosztása tehát még egyszerűbbé válik, a kommunikációt még inkább a videók határozzák majd meg. Úgy vélik, a felhasználók jobban motiváltak lesznek a tartalommegosztásban és minél tovább a platformon maradnak, annál több reklámot fognak nézni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • highpoint #4
    Innentől már csak 1-2 lépés a Surrogates világa...
    http://port.hu/adatlap/film/tv/hasonmas-surrogates/movie-104431
  • Tetsuo #2
    Már az iviv kezdetén lehetett tudni, hogy ez lesz belőle. :-)
  • HUIrnok #1
    Hááát. Nekem ez nem annyira tetszik!

    Talán évente 1-2 alkalommal használnék ilyen (virtuális) környezeti elemet. Az elfajzott verziói is eszembe jutottak azonnal ennek. Ahogy a való világból milyen mértékig bemenekülhet az a sok ember, aki valamiért edzetlenül, gyenge módon vagy annyira megkérdőjelező módon vszonyul a saját létezéséhez, hogy ebben is kéne egy szoftveres mértékletesség mérő, ami a mentális higiénia ellenőrzése miatt nagyon fontos volna.

    Hát ez nagyon egy elhamarakodott még, én szerintem.

    Mit gondoltok?
    Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2017.04.21. 18:20:22