Berta Sándor

E-inkes tablet a Sonytól

A japán gyártó több év szünet után jelentkezett új készülékkel.

A Sony DPT-RP1 típusú táblagépbe 13,3 hüvelykes képernyőt szereltek, amely közel akkora, mint egy A4-es méretű papírlap. A felbontása 1650 x 2200 képpont, a pixelsűrűség 207 ppi. A kijelző az E-Ink Mobius-technológián alapul, amely pedig a Perl-technikára épül. A társaság azért döntött a szintén az E-Ink által kínált Fina-technológiával szemben a Mobius mellett, mert utóbbi kevésbé érzékeny a különböző fizikai behatásokra, ütődésekre. Mindez lehetővé teszi, hogy a tábla PC-t a lakáson kívül is használni lehessen.

A kapacitív érintőképernyőnek köszönhetően a felhasználók nem csupán az ujjaikkal, de akár digitális toll segítségével is kezelhetik a táblagépet. A 224 x 302,6 x 5,9 mm méretű és 349 gramm súlyú eszköz a Marvel IAP140 (ARM Cortex-A53) chipre épül. 16 gigabájt tárhelyéből 11 gigabájt áll a felhasználók rendelkezésére. A támogatott adatátviteli szabványok között van a WLAN 802.11 a/b/g/n/ac MIMO és a Bluetooth 4.2 is, emellett van NFC-támogatás és MicroUSB-port.


A Sony DPT-RP1 komoly hátránya, hogy elektronikus könyvolvasóként csak korlátozottan használható, mivel csak a PDF formátumú elektronikus könyvek és fájlok megjelenítését támogatja, az E-Pub fájlokét nem. A táblagép egyelőre csak Japánban kerül a boltokba június 5-től, a bevezető ára 80 000 jen lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Csak pdf?! Wtf?