Gyurkity Péter

Frissülnek a Sony okostelefonjai

Az Xperia Z3 lemaradt a Nougat-listáról, eközben azonban érkezőben vannak az új típusok.

A Google a napokban tette elérhetővé az Android 7.0 Nougat végleges változatát az erre kijelölt készülékeken, erre pedig a Sony Mobile is gyorsan reagált, hiszen közzétették saját listájukat, amely azonban néhány meglepetést is tartogat a felhasználóknak.

Sokak számára csalódást jelent, hogy az Xperia Z3 már nem kapja meg az új szoftvert, a legrégebbi típus ugyanis itt az Xperia Z3+. Ugyanígy kimaradnak a frissítési ciklusból az alsó-középkategóriás megoldások, így például az Xperia M4 Aqua, dacára annak, hogy ezek némelyike alig egy-másfél évvel ezelőtt bukkant csak fel a piacon. A Z4 Tablet, a Z5, a Z5 Compact, a Z5 Premium, az Xperia X, az XA, az XA Ultra, illetve az X Performance már mindenképpen részesülnek a friss verzió újításaiból, bár ez utóbbi készülék esetében jelezték, hogy a lépés nagyban függ a szolgáltató menetrendjétől.

Időközben új készülékeken is dolgoznak, legalábbis erre utalnak a friss információk. Először az @evleaks közölt egy fotót az Xperia X Compact változatról, ezt pedig gyorsan követte a név felbukkanása a Sony hivatalos oldalán, ami szintén egy közeli megjelenésre utalt. A cég cseh oldalán viszont az Xperia XZ név is megjelent, ami jó eséllyel a korábban XR néven futó telefont takarja. Ez utóbbi nagy valószínűséggel a képkészítést helyezi majd előtérbe, azt azonban nem tudjuk, hogy ezt pontosan milyen hardverre támaszkodva valósítaná meg.

Az IFA 2016 alatt valószínűleg mindkét készülékről lerántják a leplet, hiszen itt a Sony hivatalos bemutatóra készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!