Gyurkity Péter

Fotón látható a Sony új csúcskategóriás telefonja

Több fotó is kiszivárgott a készülékről, amelynek egyes komponenseit is ismerjük.

Az elmúlt néhány hét során több forrás is beszámolt a Sony állítólagos új csúcskategóriás okostelefonjáról, amely egyelőre az F8331 néven szerepel a hírekben. A cég sorrendben második idei zászlóshajója várhatóan szeptemberben mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, mára azonban számos kérdésre megszületett a válasz.

Ezúttal egy horvát portálon bukkant fel néhány kép, amelyeket egy rövidebb leírást kísért. A lapon az Xperia X Performance új változataként hivatkoztak a telefonra, és bár a kérdéses anyagot gyorsan eltávolították onnan, a Google gyorsítótárában megmaradt az akkor rögzített példány, vagyis az érdeklődők ezt bármikor szemügyre vehetik. Ebből kiderül, hogy egy 5,1 hüvelykes, Full HD felbontást kezelő 2.5D-kijelzőre, fém burkolatra, 3 GB memóriára, valamint egy 23 és egy 12 megapixeles kamerára számíthatunk, ez azonban még nem minden.


A listában ugyanis felbukkan még az előlapi ujjlenyomat-olvasó, a 3,5 mm-es jack, valamint az USB Type-C is, ezek némelyikét pedig a képek is megerősítik. Maga a dizájn egyébként erősen emlékeztet a Sony háza táján megszokott külalakra, a szögletes kialakításhoz már évekkel ezelőtt hozzászokhattunk, bár az még nem teljesen világos, hogy a fenti részletek mennyiben fedik a valóságot. A Snapdragon 820 chip jelenlétét egyes források biztosra veszik, mások viszont a meglehetősen ronda kijelzővédő réteget emelik ki.

A hivatalos bemutatóra várhatóan a szeptemberi IFA alatt kerül majd sor, addig további információk futhatnak be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #4
    Ja, de ledobás ellen a kijelzővédő fólia sem véd, legalábbis szerintem. Az karcolások ellen van. Amúgy telefonfüggő is, hogy mennyit bír (nyilván - méretek, hajlítottság), a gyártó a specifikációkat vagy átlagok vagy referencia (és átlagok) alapján állapította meg.
  • hungi #3
    A gg4 gyártója szerint is csk az 1.6 mről ledobott, kijelzőre eső telefonok 80%-át védi meg. Vagyis minden 5 alkalommal / embernek törik....
  • wraithLord #2
    A kijelzővédő réteget le lehet szedni róla.
    Amúgy nem értem, miért kell egyáltalán ilyeneket ráragasztgatni, azért van Gorilla Glass 4 (valószínűleg) rajta, hogy ha nem csapkodod 2 kilós kalapáccsal, vagy nem vagdosod edzett acélkésnél keményebb eszközzel, akkor nem lesz semmi baja. Kijelzővédő fóliát védő fóliát nem akarnak rá rakni? :D

    Szerintem meg úgy néz ki, mint a közép-/felsőkategóriás Lumiák (Nokia).
  • Tinman #1
    Rohadtul le van maradva a Sony. Ezt a telót 230k-ért fogják itthon indulóban adni, miközben van már n+1 versenytársa fele áron.