Gyurkity Péter

Érkezőben a HTC U

A cég új zászlóshajót mutatna be, amely erős hardvert kínálna.

A HTC az utóbbi időben nem kápráztatta el a felhasználókat új típusaival, bár az anyagi gondokkal küszködő cég jól láthatóan igyekszik ismét lendületet nyerni. A jelek szerint az U-sorozatot bővítenék ki, immár három eltérő modellt kínálva.

Ezúttal is külső források révén tudhatjuk meg a friss fejleményeket, ebből pedig kiderül, hogy az új sorozat bővülne ki egy további példánnyal. Egészen pontosan a HTC U névre keresztelt okostelefonról van szó, amely a komoly hírnévre szert tett Evan Blass szerint az „Ocean” kódnévre hallgat – jóllehet ez az elnevezés már korábban is felbukkant. Mindenesetre a hardvert illetően is megtalálunk néhány részletet a belinkelt Twitter-bejegyzésekben, itt pedig egy 5,5 hüvelykes érintőképernyő, az 1440p (vagyis Quad HD) felbontás, az új Snapdragon 835 chip, valamint egy 64 vagy 128 GB-os, kibővíthető belső tároló szerepel a listán.

Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátoldalon egy 12 megapixeles kamerát alkalmaznának, amely a Sony IMX362 érzékelőre épülne, ezt pedig az előlapon egy 16 megapixeles példány egészítené ki, az IMX351 szenzorral. A szoftveres oldalon már a Sense 9 kezelőfelület futna, itt pedig megjelenne az Edge Sense, amelynek révén még a vezérléshez használt mozdulatokat is egyedire szabhatjuk, részletes konfigurációs lehetőségekkel. A hivatalos bemutatóra várhatóan április közepén vagy végén kerülne sor, ezt egy hónapra rá követné a globális megjelenés.

A sorozattal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a HTC U Ultra egy 5,7 hüvelykes kijelzőt kínál, míg a HTC U Play a maga 5,15 hüvelykes érintőképernyőjével igyekszik némi sikerre szert tenni, így az 5,5 hüvelykes példány közelgő bemutatkozása logikusnak tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!