Berta Sándor

GraalPhone - 4 az 1-ben

Egy francia cég egy olyan készüléket dob piacra, amely mozgó irodaként működhet.

A GraalPhone nevű gyártó a saját nevén hozza forgalomba a termékét, amely egyszerre okostelefon, táblagép, netbook és 3D-funkcióval rendelkező digitális kamera. Összecsukva úgy néz ki, mint egy Nintendo 3DS, kihajtva pedig láthatóvá válik a 7 hüvelykes képernyő és a teljes értékű billentyűzet, így az eszköz netbooként használható. Az operációs rendszer a Windows 10.

A kijelző 180 fokban hátrafelé is fordítható, majd lefelé tolható, ezáltal táblagéppé válik. A készülék házába egy kis méretű, 4,7 hüvelykes képernyővel ellátott androidos okostelefon is el van rejtve. Az akkumulátora kicsi, ugyanis a gyártó abból indult ki, hogy az okostelefon a fő egységbe lesz integrálva és ott állandóan töltődni fog. A termék hátoldalán helyezték el az optikai zoomfunkcióval és erős xenon vakuval rendelkező kamerát. Az okostelefonnak szintén van kamerája, amelynek a segítségével a felhasználók 3D-fotókat készíthetnek. A kijelző képes megjeleníteni a sztereoszkopikus felvételeket.


A fő egység egy Intel Atom processzor, ahhoz társul 4 gigabájt RAM, 256 gigabájt flashmemória, MicroSD-bővítőhely és HDMI-kimenet. A kis méretű okostelefon Qualcomm processzorral, 8 gigabájt RAM-mal, 256 gigabájt flashmemóriával és 2 SIM-kártyahellyel fog rendelkezni. A termék tervezett bevezető ára körülbelül 700 euró lesz és várhatóan augusztusra kerülhet a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #5
    Kell egy ilyen!
  • Tinman #4
    Ez remek, de azt nem tudtad betenni egy zakó zsebébe... ezt igen. A méret itt baromira nem mindegy.
  • Cat #3
    Ezt a koncepciót az ASUS már 2012-ben megvalósította PadFone néven, és ugyan volt kettes verzió belőle, de utána nem erőltették.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2017.01.11. 10:08:04
  • Tinman #2
    Részemről ez. Nem is kérdés. Rohadtul sokoldalú eszköznek tűnik, kb. minden igényem le is fedné.
  • schultz6354 #1
    Ha nem MI Mix akkor ez, vagy mindketto :)