Gyurkity Péter

Új chipre épül a HTC 11

Ezt pedig méretes memória egészítené ki – a megjelenés jövőre esedékes.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy egy külső forrás megszellőztette a HTC soron következő zászlóshajójának egyes hardveres részleteit, ezt azonban most további információk követik, amelyek alapján már nagyjából kirajzolódik a teljes specifikáció. Egyértelműen erős hardverrel számolhatunk, legalábbis ha beigazolódik a hír.

A kínai Weibo közösségi portálon látott napvilágot a rövid bejegyzés, amelyben felsorolják a főbb elemeket. Eszerint a HTC 11 egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőt kapna, amely a Quad HD, azaz az 1440 x 2560 pixel felbontást támogatná. Ez mostanában nagyon népszerű megoldásnak számít a gyártók körében, így nem lenne hatalmas meglepetés a fenti számok valóra válása. A processzor feladatait viszont már a vadonatúj, most bejelentett nyolcmagos Snapdragon 835 chip látná el, ehhez pedig az Adreno 540 grafikus vezérlő, nem kevesebb, mint 8 GB memória, illetve egy alapesetben is nagy, egészen pontosan 256 GB-os belső tároló sorakozna fel.

Ami a képkészítést illeti, a hátoldalon maradna az iker-kamera felállás, amit jelen esetben két 12 megapixeles példányt takar. Az előlapon ehhez egy 8 megapixeles változat csatlakozna, ami nyilván a megfelelő minőségű szelfikről gondoskodna, az üzemidőt pedig egy 3700 mAh-s akkumulátor biztosítaná, amely a Qualcomm Quick Charge 4.0 technológia segítségével a közvetlen elődhöz képest is 20 százalékkal gyorsabban töltene újra. A szoftveres oldalon az új Android 7.0 Nougat kapna helyet, ez a Sense 8 kezelőfelülettel egészülne ki, bár azt még nem tudjuk, hogy a telefon pontosan mikor és milyen áron jelenne meg.

A forrás csak annyit említ meg, hogy a debütálás jövőre esedékes, az ár pedig valószínűleg 700 dollár közelében lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!