Gyurkity Péter

Bemutat­kozott a HTC A9s

A gyártó az eredeti készülék szerényebb változatát mutatta be, ugyanúgy fém külsővel.

A HTC sem tétlenkedik az IFA alatt, ők is egy újabb típusról rántották le a leplet, amely azonban a korábban megjelent A9 egy gyengébb verziójaként fogható fel. A HTC A9s megtartja a fém külsőt, a hardver azonban egyértelműen szerényebb.

A cég ezúttal egy kereken 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzővel indítja a listát, ami már jelzi a felhasználóknak, hogy egy kifejezetten alsó-középkategóriás megoldásról van szó. Ehhez a nyolcmagos MediaTek Helio P10 chip, 2 vagy 3 GB memória, 16 vagy 32 GB-os tároló, a microSD-bővítés lehetősége, valamint egy 2300 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A képkészítésért egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera felel, ezt a párost már számos hasonló készüléken láthattuk, bár itt az előlapi példány kissé balra csúszott el.


A cég némileg javítja az összképet az ujjlenyomat-olvasóval, amely egyre inkább utat talál magának a középkategóriába, ehhez pedig a Cat 6 LTE (európai frekvenciasávokkal is), a megszokott érzékelők, az NFC, a Bluetooth 4.2, a WiFi, illetve a Miracast társul, de a hangzás terén megtalálható itt a BoomSound is. A pontos fizikai méret 146,49 x 71,5. x 7,99 mm, a súly 149,8 gramm, a szoftveres oldalon pedig az Android és a HTC Sense kezelőfelület fut, ennek pontos verzióját még nem árulták el.

Az ár szintén ismeretlen, ez azonban valószínűleg az eredeti A9 ára alatt lesz – ez utóbbi annak idején 499 dollárral rajtolt e, mostanában pedig 350 dollár körül beszerezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!