Gyurkity Péter

Nem adja el telefonos részlegét a HTC

A cég ehelyett VR-központot indít, és további telefonokat dob piacra.

A HTC háza táján továbbra is csak várnak a nyereségesség visszaállítására, bár már körvonalazódni látszanak a soron következő generáció fontosabb részletei, hiszen nemrég a HTC 11 várható hardveréről jelentek meg hírek. A cég tagadja, hogy kiszállna erről a területről, ezt pedig további bejelentések kísérik.

Tajvani források számoltak be a napokban arról, hogy a gyártó feladná a küzdelmet és hamarosan kiszáll a szegmensből. Ezt nem sokkal később egy szóvivőjük határozottan cáfolta, ezzel egy időben pedig olyan hírek bukkantak fel, miszerint Kínában egy 1,5 milliárd dolláros befektetéssel megvalósult VR-központot adtak át, amelynek feladatai között szerepel a HTC Vive és egyéb felhasználói eszközök fejlesztése és tökéletesítése. Tekintettel a cég jelenlegi helyzetére, a fenti összeg legnagyobb része valószínűleg a kínai partnerek zsebéből származik, de ez is jelzi, hogy bíznak az új üzletág sikerességében.

Eközben a HTC Bolt nemzetközi változatának várható megjelenését is bejelentették - ez a készülék a HTC 10 evo néven kerül forgalomba. Az amerikai Sprint szolgáltató után más cégek és régiók is megkapják a telefont, amely itt is 5,5 hüvelykes Super LCD 3 kijelzőt, a Quad HD felbontást, a régebbi Snapdragon 810 chipet, 3 GB memóriát, 32 és 64 GB-os tárolót, egy 16 és egy 8 megapixeles kamerát, valamint egy 3200 mAh-s akkumulátort vonultatna fel, az USB Type-C kíséretében. A képeken látható vízcseppek az IP57-certifikáció megtartására utalnak, a megjelenés a közeljövőben esedékes - az ár odaát jelenleg 600 dollár körül van.

A tengerentúlon a HTC 10 árából is lefaragtak, hiszen ez november 29-ig 200 dollárral olcsóbban kelhet el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!