Berta Sándor

Chatbotpiacot hozna létre a Microsoft

A konszern egy platformoktól független szolgáltatást alakítana ki.

Az új chatbotpiac lényege az lenne, hogy azt ugyan a Microsoft a saját technológiája segítségével fejlesztené ki, de nem csupán a saját, hanem külső megoldásokat is tartalmazna. Az óriáscég azt reméli, hogy ezáltal segíthet a fejlesztőknek a programjaik hatékonyabb bemutatásában.

Az MSPoweruser arról számolt be, hogy a Microsoft Bot Framework rendszert már 45 000 fejlesztő használja, akik így majd olyan szolgáltatásokhoz készíthetnek chatbotokat, mint a Skype, a Cortana, a Slack vagy az Office 365 Mail. Ezek a szoftverek képesek önállóan válaszolni a felhasználói kérdésekre és bármikor rendelkezésre állnak.

Lili Cheng, a Microsoft Research FUSE Labs vezetője kiemelte, hogy az új piactér minden program előtt nyitott lesz és gyakorlatilag idővel a chatbotok keresőjévé is válhat. Ezáltal pedig az érdeklődők sokkal egyszerűbben és gyorsabban felfigyelhetnek az őket érdeklő termékekre.

Cheng problémának nevezte a szolgáltatások nagy számát is. Miután minden rendszer (Skype, Facebook stb.) saját struktúrával rendelkezik, ezért nagyon is nagy szükség lenne a platformokon átnyúló egységes interfészekre és funkciókra. Így ugyanis a fejlesztők a valódi tevékenységükre összpontosíthatnának és innovatív chatbotokat fejleszthetnének ki ahelyett, hogy megpróbálják a megoldásaikat a különböző rendszerekhez igazítani.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az új piac mikorra válik elérhetővé. Cheng ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a problémát a többi vállalat bevonásával szeretnék orvosolni és közös megoldást keresnek.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója júliusban azt közölte, hogy a jövőben drasztikusan megváltozhat annak módja, hogy miként kommunikálunk a számítógépekkel. Nem lehet meggátolni a chatbotok elterjedését, ezek a termékek lehetnek a jövő interfészei. Korábban a Microsoft is bemutatta a Tay nevű rendszerét és áprilisban indította el a Bot Framework projektjét, amelyhez az első hónapban több mint 20 000 fejlesztő csatlakozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #3
    Ez tökéletes a társkereső honlapoknak: csinálnak néhány száz profilt, beállítanak rájuk levelekre válaszoló botokat, az üzenetküldésért pénzt kérnek a regisztrálóktól -> profit.
  • end3 #2
    Amikor már az "MI" olyan szinten lesz, egy témában, a chatbotok tömeges megjelentetésével gyakorlatilag globálisan befolyásolni lehet az emberi társadalmak trendjeit, vásárlókedvét, véleményét.

    Na itt az igazán feladott lecke a jövő emberiségének! (Pl egy "frászbukkon" tömegesen megjelenő véleménytípus kiválthat tömeghisztériát, - akár háborúba, polgárháborúba zavarhat országokat, - egy tényhelyzetről semlegesíthet valós információkat, és az azokhoz való emberi hozzáállást. - Igazán olcsó hadviselésforma lehet...)
  • Sir Cryalot #1
    Már nagyon alul lehet a léc ha ilyenekkel kell bevágódni a hipstereknél (meg vr-rel).