Berta Sándor

Chatbotokat használt a férfiak átverésére az Ashley Madison

A portál megítélése az újabb kiszivárgott információk tükrében tovább romolhat.

Az Ashley Madison kifejezetten azzal a céllal alakult, hogy segítse a félrelépéseket és kalandozásokat. Az üzemeltető, az Avid Life Media képviselői most elismerték, hogy több országban is olyan chatbotokat alkalmaztak, amelyek nőknek adták ki magukat, hogy így léphessenek kapcsolatba a férfiakkal és csalhassanak ki tőlük különböző összegeket. A gyakorlatot ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államokban már 2014-ben, míg nemzetközileg viszonylatban tavaly leállították.

A chatbotok olyan nőknek adták ki magukat, akik állítólag érdeklődtek az egyes férfiak iránt. Miután a platformon a férfiak számára az üzenetküldés pénzbe kerül, így az Ashley Madison ezzel a módszerrel pénzt csalt ki az emberektől. Az Avid Life Media üzemelteti az Established Men és a CougarLife oldalakat is, de azok esetében nem lehet tudni, hogy sor került-e hasonló módszerek alkalmazására.

Az ügy miatt távozott az eddigi cégvezető, Rob Segal. Az ő elődje, Noel Biderman már 2015 augusztusában lemondott a posztjáról, részben egy másik eset miatt. Egy hackertámadás során ugyanis kikerült közel 33 millió ügyfél számos adata, a teljes csomag 9,7 gigabájtos volt. A fájlok személyes információkat, hitelkártya-tranzakciós adatokat, titkosított jelszavakat, belső e-maileket és chatnaplófájlokat egyaránt tartalmaztak. Az új vezetők elnézést kértek az ügy miatt és ígéretet tettek arra, hogy a jövőben nem alkalmaznak botokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #11
    A francba, en meg mennyi ilyen lehetoseget paszoltam el, mert azt gondoltam kamu.
    Mar reg milliomos lehetnek, es volna egy rakas szexehes anyuka ismerosom.
    Es ajfon kereskedest nyithatnek annyi ajfont nyertem volna mar, csak nem hittem el, ezert nem kattintottam ra.
    Fenebe.
  • jkedzs #10
    egyiket sem használom. a fészbukkot meg főleg nem.
  • Archenemy #9
    "Akkor a közelemben élő szexéhes anyukák is mind kamuk? "

    Dehogy kamu. Én mindig így csinálom, hogy rákattintok az ilyen hirdetésekre, és utána megyek szexelni. Mondjuk nekem van időm ilyesmire, mert segítettem a nigériai királynak kimenteni a vagyonát, és cserébe dollármilliomossá tett. Ja még annyi, hogy ezt azon az iPhone-omon írom, amit azért kaptam, mert én voltam a százezredik látogató egy viccesmacskás weboldalon.

    Fogalmam sincs, miért nem él több ember az ilyen lehetőségekkel.
  • kvp #8
    "Facebook-ot nem erdemes itt emliteni, mert az az ismeroseidre epul, nem idegenekre."

    A facebook azert jo pelda, mert 3-5 emberen keresztul nagyjabol mindenkit el lehet erni rajta. Ez azt jelenti, hogy nagyobb valoszinuseggel talal az ember rajta olyasvalakit akivel nagyjabol a vilagnezete/ertekrendje hasonlo es lehetoleg nem a vilag masik vegen talalhato. Egyeszakas kapacsolatokhoz pesze nem jo, de az a kategoria amugy is fizetos altalaban (marmint a ferfiak szamara), offline ismerkedes eseten is.

    Szerintem nyugodtan kijelenthetjuk, hogy online ismerkedni csak olyan helyen lehet, amit nem arra talaltak ki, mivel a letezo rendszerek elsopro tobbsege csalasra epul. Egyszeruen nincs mogottuk csalas nelkul is mukodokepes uzeti modell. Legalabbis nekem az online tarskozvetito oldalak mukodese olyannak tunik mint a homeopatias szerek gyartasa. Van ra igeny, van ra kereslet, csak eppen semmit se er az egesz.
  • npattantyus #7
    tarskereso/barattalalo oldalakon/appokon sosem lesz a ferfiak nok aranya egyenlo, meg a legjobb esetben is 1:2hoz, de leginkabb 1:3hoz. Facebook-ot nem erdemes itt emliteni, mert az az ismeroseidre epul, nem idegenekre.
    a legtobb oldal/app sajnos tenyleg hasznal kamu felhasznalokat, de ez a modell mar halott. pl nemreg tartoztattak le nemetorszagban a Lovoo app ket nagyfonoket, mert kamu felhasznalokkal kb 1millio eurot huztak le a gyanutlan ferfiakrol.
    a leggusztustalanabb az egeszben, hogy ezek az appok folyamatosan jo sajtot kapnak, mert kilora megveszik a mediat.
    ez a szakma sajnos ilyen, aki ezzel szembe megy es nem csal az pedig szenved, mert a felhasznalok elvarasa a folyamatos napi tobb ezer uj tag, stb, amit megszoktak pl Badoo-n. na az o modszereikrol inkabb nem is beszelek, az is megerne par evet ...
  • dartois83 #6
    Nemhogy csak az eleve gyanús, magyar társkereső website-ok alkalmaznak hamis profilokat, de szerintem még a Tinder is nagyon sok olyan profilt tesz ki a Facebookról, úgy, hogy a facebookos profil tulajdonosa még csak nem is sejti, hogy valahol társat keres.
  • fonak #5
    Akkor a közelemben élő szexéhes anyukák is mind kamuk?
  • SirBubu #4
    ribancbotok? phejj
  • Palinko #3
    ja, meg tele van ilyen szarokkal, hogy xy szeretne beszélni veled. oké mondom, megnézem mit írtak. semmit nem írt, mondja a chat kérdezzem meg tőle ezt vagy azt. szóval semmit nem írt meg még én írjak, miből szűri ki hogy szeretne beszélni? jobb esetben mindkettőnk tetsziket nyomott, de azt máshol jelezné, szóval valszeg random kisorsolt valakit aki "szeretne" beszélni...

    legutóbb már azt is megjátszotta hogy xy üzenetet küldött és ugyanez, semmi üzi nem volt...
  • Sydra #2
    Ezt a magyar oldalak is csinálják!