Berta Sándor

A Lenovo veheti meg a Fujitsu PC-részlegét

Egyre szűkül az asztali gépek piaca, ezért elkerülhetetlen a piaci konszolidáció, de nem biztos, hogy a kínaiak lesznek a befutók.

A Nikkei Asian Review japán gazdasági újság értesülései alapján a Fujitsu számos konstrukciót tanulmányoz és a Lenovo képviselőivel tárgyal a PC-részlege értékesítéséről. Felmerült annak lehetősége is, hogy a gyártó többségi tulajdonrészt szerezzen a az év elején kiszervezett részlegben. A Lenovo egyelőre nem kommentálta a lap által közölt információkat.

A lépést az indokolhatja, hogy az egyre növekvő verseny miatti nyomásnak köszönhetően a Fujitsu túl sok pénzt veszít a PC-piacon. A hagyományos asztali számítógépek és a notebookok iránti kereslet évek óta folyamatosan csökken és ez a tendencia a jövőben sem fog megváltozni. Mindez igaz a japán PC-piacra is, ahol a Fujitsu még mindig erős szereplőnek számít, az óriáscég ezért döntött a részlege kiszervezése mellett.

A Fujitsu a személyi számítógépes és a mobiltelefonos részlegeit két különálló leányvállalatba szervezi ki. Ugyan felmerült, hogy a Toshiba és a Fujitsu PC-s részlege egyesülne az immár a maga útját járó Vaio-val, ez azonban végül nem valósult meg. A Lenovo több PC-gyártó kivonulására számít, azonban a vállalat menedzsmentje hiszi, hogy a PC-piacot érintő következő forradalmi folyamatokban aktív szerepet játszhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!