Berta Sándor

Európai verzió is készül a Samsung okoshűtő­szekrényéből

A dél-koreai óriáscég az eredeti modell olcsóbb változatát szánja az európai piacra.

A Samsung a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (IFA) megnyitója előtt mutatta be a Family Hub nevű berendezése európai változatát. Ez fele olyan széles, mint az eredeti hűtőszekrény, de ugyanúgy 21,5 hüvelykes, Full HD felbontású érintőképernyője és négymagos SoC-chipje van, míg az operációs rendszere a Tizen 2.3. A hűtő- és a fagyasztórész számára egyaránt külön ideális hőmérséklet állítható be, az értékek 0,5 Celsius-fokonként változtathatók.

A társaság a berendezést - ahogy a neve is mutatja - egyértelműen a családoknak szánta. Ezt a célt szolgálja, hogy okostelefonos alkalmazások segítségével valós időben, bárhonnan megjeleníthetők rajta digitális fotók és jegyzetek vagy akár a családi naptár is szinkronizálható vele. Minden egyes ajtócsukáskor három kamera rögzíti, hogy pontosan mik vannak a hűtőszekrény rekeszeiben és polcain, így ellenőrizhető az aktuális készlet. Akár az egyes élelmiszerek lejárati dátuma is bevihető a rendszerbe, így a berendezés képes automatikusan visszaszámolni a hátralévő napokat.

Egy alkalmazás segítségével otthonról, közvetlenül a konyhából intézhető az élelmiszerek megvásárlása is, ehhez a gyártó partneri kapcsolatot épített ki minden régióban több online élelmiszer-áruházzal. A tulajdonosok hozzáférhetnek exkluzív receptekhez, valamint időjárás- és zenei stream-alkalmazások is elérhetők. Beépített hangszóróval szerelik, és kijelzőjére akár a nappaliban lévő tévé képe is letükrözhető. A rendszer fő egysége az 1,3 GHz órajelű, négymagos SoC-chip, amelyet 8 gigabájt flashmemória egészít ki, utóbbiból 5 gigabájt használható fel szabadon. Van továbbá b/g/n szabványú WLAN- és Bluetooth-kapcsolat. Az európai modell bevezető ára körülbelül 4000 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HyBrIDNyLA #6
    Ez a ráérő emberek drága szórakozása lesz. Még gondolkodni is lusták lesznek egy idő után. Biztos kishitű vagyok. Már csak azért is, mert én speciel nem szeretek mindent egy helyről megvenni, kényes vagyok, nem is kicsit. Csokit innen, tejet onnan, kefír sem jó akár melyik. a húsról meg ne is beszéljünk. Szóval az én hűtőm biztos nem fog kedvem szerint rendelgetni nekem kaját. Utópia a négyzeten részemről. TV-t lehet tenni a konyhába, a többi opcióra meg ott van a telefonom.
  • NAGYmenET #5
    Majd ha kicsit is elterjed , kapnak egy önállóan telepedő appot , hogy automatikusan rendeljenek be XY gyártótól drága élelmiszereket xD
    Már csak egy robot kell , aki/ami átveszi e megrendelt árut és a hőtőbe pakolja .
    Gazdi meg azon kap , hogy ki a ...csa rendelt be és miért 10Kg kaviárt stb...
  • wraithLord #4
    Akik azt nézik, hogy melyik a legdrágább, azoknak szerintem ez az ár nagyon kevés.
    Gondold el, óránként gyarapodik milliókkal a vagyonuk. Egy milliós hűtővel nincs megoldva a probléma, hogy nem tudják mire költeni a pénzüket... :D
  • bunny #3
    Van egy bizonyos réteg, ami úgy kezdi a vásárlást: "melyik a legdrágább".
    Ez nekik szól. 4000 eurós árral szerencsére nem kell sokat eladni, hogy megtérüljön a három kamera és a tablet app fejlesztési költsége, ennyi barom pedig mindig akad a világon :)
  • gforce9 #2
    Nekem az bajom ezzel, hogy semmivel sem tud többet, mint a konyhában egy asztalra letett 30kért megvehető tablet. Sőt az legalább mozgatható a szükséges funkciónak megfelelően. Ha receptet nézni kell ott a helye az előkészületeknél, ha filmezni akkor meg távolabb. Sőt vacsi után az ágyban is lehet olvasgatni rajta....... Ez a rendszer annyival tud "többet", hogy van 3 kamera, ami fogalmam sincs mire jó, mert a csomagolásokon nem lát át. Zseniálisak a marketingesek, hogy ezt a szart el tudják adni. És elképesztően idióták az emberek, hogy meg is veszik.
  • ostoros #1
    Mi lenne, ha a hűtő helyett az emberek lennének okosak?