Berta Sándor

Ősztől lesz kapható a Samsung Tizent futtató hűtőszekrénye

A kontinensünkre is megérkezik a dél-koreai konszern csúcstechnikás konyhai berendezése.

A Samsung a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (IFA) egyik előrendezvényén mutatta be a készüléket. Az idén januári Consumer Electronics Show keretében már kiállított termék ősztől lesz kapható Európában is. A hűtőszekrényt jelenleg kizárólag az USA-ban lehet megvásárolni. Az RF56K9540SE/EF modellszámú konyhai berendezés fő egysége egy négymagos, 1,3 GHz órajelű rendszerchip, ami valószínűleg egy Cortex-A7-magokkal ellátott Exynos processzor. A belső flashmemória nyolc gigabájt, ebből 3 gigabájtot foglalnak el a Tizen 2.3 és az előre feltelepített alkalmazások, a felhasználók a fennmaradó 5 gigabájt szabad hellyel gazdálkodhatnak.

A bal oldali ajtóba három kamerát építettek be, amelyek a tárolt élelmiszereket követik figyelemmel. Az egyes élelmiszerekhez hozzárendelhetők lejárati dátumok, így a háziasszony mindig tudhatja, hogy mit kell vásárolnia. Ajtajába egy 21,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt építettek. A terméket felszerelték b/g/n szabványú WLAN-modullal, hogy csatlakozni tudjon az otthoni hálózatokhoz. Emellett van Bluetooth-támogatás, így a külső eszközökről lejátszhatók például zeneszámok, ehhez van rajta két hangszóró is. A hűtőszekrény összeköthető a gyártó televízióival is, amelyek képe - egy virtuális távirányítóval együtt - átjátszható a kijelzőre.

A Tizen mellett vannak időjárás-előrejelző, képmegjelenítő és bevásárlólista-készítő alkalmazások, valamint webes rádió és jegyzettömb. Egy további szoftverrel a berendezést és annak különböző zónáinak a hőmérsékletét lehet vezérelni. A firmware-frissítéseket USB-porton keresztül lehet majd feltelepíteni. A rendszer beállítási menüpontjában lehet bekapcsolni a frissítési üzemmódot, ilyen esetekben a képernyőn megjelenik a Tizen logója és várja az USB-s eszköz csatlakoztatását. A bootidő körülbelül tíz másodperc.

Az A+ energiahatékonysági osztályba tartozó készülék 351 literes és 199 literes a fagyasztója. Az új termék ára várhatóan 6000 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #8
    Már nem azért, de ez baromi nevetséges, az ára meg még inkább azzá teszi :D
  • zola2000 #7
    "fő egysége egy négymagos, 1,3 GHz órajelű rendszerchip"

    A 40eurós kínai telefonokban van ilyen
  • Ender Wiggin #6
    Mekkora fej kell egy ekkora telefonhoz?
  • SirBubu #5
  • gombabácsi #4
    nem veszem meg, mert nem hajlított képernyő van rajta
  • slickboy #3
    Láthatóan vért izzadnak a gyártók ezzel a legózás-fejlesztéssel, a meglévő építőkockákat pakolják össze, ahogy eszükbe jut, most éppen a hűtőszekrényre hegesztettek rá egy okostelefont/tabletet. A hűtőszekrény ára 600 euró, a tableté 400, de együtt el lehet adni 6000-ért is!
    Valaki aki tudja, hogy a gyártók, de főleg a Samsung hogyan generálja ezeket a lehetetlen cikk meg modellszámokat, az árulja már el.
  • barret #2
    Aki számít,ilyet vesz! :D
  • CairoJack #1
    Micsoda elképesztő hülyeség ez...
    Ez is csak arra lesz jó, hogy még valami bonyolítsa az ember életét.
    Jó lesz majd, mikor a 3 éves hűtő lelassul, lefagy, vírusos lesz.
    Pfff... nem hogy ingyen nem kéne, de még ha fizetnének érte, akkor sem.