Berta Sándor

Összehajtható kijelző az LG-től

A dél-koreai konszern spontán sajtótájékoztatón állította ki a legújabb fejlesztését.

Az LG a Consumer Electronics Show keretében, de a nagy kiállítótermektől és -csarnokoktól távol mutatta be az összehajtható képernyőjét néhány újságírónak. Az LG Rollable Display koránt sem annyira hajlítható, mint a papír, de hasonlít egy nagyon vékony fémlemezre vagy műanyagfóliára. A kiállított prototípus 18 hüvelykes, az anyag vastagságát a gyártó 0,18 milliméterben adta meg. Az OLED-panel felbontása 810 x 1200 képpont, a kontrasztaránya 100 000:1, míg a fényereje 300 nit.


A fejlesztők a prototípust egyelőre innovatív termékként és nem kész megoldásként állították ki. Azt majd a hardvergyártóknak kell eldönteniük, hogy az összehajtható kijelzőt milyen területeken lehet hasznosítani. Erre a cégeknek rendkívül sok idejük lesz még, hiszen az eszköz csak a következő években válik igazán kiforrottá.


Legutóbb tavaly júniusban mutatott be egy gyártó hajlítható OLED-képernyőt. A tervek szerint a Nokia megoldása két változatban jelenne meg a piacon. 2015 augusztusában derült ki, hogy az LG Display 2018-ig átszámítva összesen 8,47 milliárd dollárt fektet be az OLED- és hajlítható kijelzők fejlesztésébe és gyártásába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DRFlame #1
    Lassan már ott tartunk, hogy a seggünket is kitörölhetjük vele.