Berta Sándor

Egyszerűbbé tenné az érintő­kijelzők javítását a Microsoft

A társaság egy régi problémára próbált megoldást kínálni.

Egy okostelefon, táblagép vagy notebook érintőkijelzője az adott készülék egyik legérzékenyebb alkatrésze, amely, ha megsérül, akkor a javítása komoly összegbe kerülhet. Ráadásul súlyosbítja a helyzetet, hogy a cserealkatrész beszerzése sem mindig egyszerű és olcsó.

A Microsoft Technology Licensing, LLC a februárban benyújtott és szeptember elején megkapott WO2020176234-es számú, Field Replaceable Touch Display Module című szabadalmában egy olyan megoldást írt le, amellyel kiváltható a sérült Touch-Display-Modul (TDM), illetve az ahhoz tartozó vezérlőegység újabb kalibrálása. Eddig a TDM sérülésekor vagy cseréjekor az adott eszközöket mindenképpen el kellett küldeni egy szervizbe, mert szükség volt nem csupán a csereképernyő beépítésére, hanem annak kalibrálására is. A Microsoft azt találta ki, hogy az egész eljárás egy azonosítószámmal kiváltható.

A jövőben mindegyik TDM egy egyedi azonosítót kaphat, így annak cseréjekor automatikusan megtörténik a kalibrálás. A régi és az új TDM azonosítóit elegendő csupán összehasonlítani, ezáltal az eljárás bármikor megismételhető, ha szükséges.

Ugyan a szabadalmi dokumentum egyetlen konkrét felhasználási területet vagy terméket sem említ, de az biztos, hogy egy ilyen megoldás elsősorban olyan vállalatoknál lehet hasznos, amelyeknél sok érintőkijelzős Surface modell található, mert így a javítások a korábbinál sokkal gyorsabban és egyszerűbben, ráadásul a helyszínen elvégezhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Tudomasom szerint egy ket meregdraga tablagepen kivul szinte egyik gyarto sem vegez kijelzokalibralast.
  • kvp #2
    A microsoft levedette a windows ce tabletek recalibrate touchscreen funkciojanak otvozetet a windows 95 svga monitoros recalibrate on display change funkciojaval. Mindketto a 90-es evek ota letezo megoldas.

    Annyi az egesz hogy ha erzekeli hogy megvaltozott a kijelzo sorozatszama akkor engedelyezi a kijelzo kalibraciot a menuben. Mindezt automatikusan, mint a wib95 ota minden pc-s windows. (kulso monitort ugyanis mundig is konnyu volt cserelni)
  • Cefet #1
    A kijelzőket nem javítják, cserélik...