Berta Sándor

Milliárdokat fektet be az OLED-kijelzők gyártásába az LG

A dél-koreai konszern komoly összegeket akar fordítani az OLED- és hajlítható képernyők fejlesztésére és készítésére.

Az LG Display elsősorban az OLED-kijelzőkre összpontosítana és 2018-ig átszámítva összesen 8,47 milliárd dollárt fektetne be ezen a területen. A társaság főleg a viselhető termékek piacára koncentrálna, ahol a közeljövőben egyre nagyobb szerep juthat az OLED-képernyőknek. Víziójuk szerint az autógyártásban, az okostelefonokban, a táblagépekben és a televíziókban terjedhetnek majd el ezek a megjelenítők.

A cég a gyártási költségek csökkentésével javítaná saját pozícióját és különösen az OLED-kijelzők piacán végrehajtott jelentős befektetésekkel szerezné meg azt az esélyt, hogy az OLED-képernyők egyik vezető gyártójává váljon. A vállalat első lépésként tavaly decemberben létrehozta az OLED-kijelzők részlegét, majd júliusban bejelentette, hogy közel 900 millió dollárt fordít egy új dél-koreai üzem felépítésére, ahol a hatodik generációs OLED-képernyők készülhetnek majd. A létesítményben 2017 első felében kezdődhet el a sorozatgyártás és havonta 7500 darab olyan 1,5 x 1,85 méretű tábla készülhet, amelyből 200 darab 5,5 hüvelykes OLED-panelt lehet létrehozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #5
    Akiket 'rá tudnak beszélni'. (Viszont tök jól mutat majd egy ilyen oled kijelzős viselhető kütyü a barlangban ahol élni fogunk nemsokára a klímaváltozások miatt.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.20. 17:17:09
  • kvp #4
    Mi az ami hajlitott es jo ha atlatszo? A szemuveglencse. Milyen kijelzo kell egy szemuveghez ha AR rendszert akarunk kesziteni, lehetoleg buvarszemuveg, prizmak es kocka keret nelkul? Hajlitott es atlatszo. Egyebkent egy atlatszatlan takarolencsevel sima oled kijelzove alakithato, onnantol pedig a fekete es feher milyensege csak a takarolaptol fugg.
  • Cat #3
    menőn néz ki. Szvsz minden olyan helyre jó, ahol villantani kell.
  • Sir Cryalot #2
    -akinek van ilyen fotóboltos programja megtudná állapítani hogy tolja a fehér színt az átlátszó oled vagy egyenszürke?
  • BCs design #1
    ki a franc veszi meg a hajlított oled tévéket?