Berta Sándor

Először az okosórákba kerülhetnek MicroLED-ek

Az első termékekre azonban még így is 3-4 évet kell várni.

Lee Biing-Jye, az Epistar nevű legnagyobb tajvani LED-gyártó vezetője a DigiTimes hírportálnak azt nyilatkozta, hogy az okosórák lesznek az első készülékek, amelyek MicroLED-kijelzőkkel lesznek felszerelve, de erre is csak 3-4 esztendő múlva kerül majd sor. Később az olcsóbb sorozatgyártás találkozni fog a megnövekedett piaci kereslettel.

A menedzser hozzátette, hogy az okosóra-képernyők 300 x 300 képpontos felbontása körülbelül 300 000 MicroLED alkalmazásával hasonlítható össze. A technológia elterjedésével az okosórák után a nagy felbontású televíziókban jelennek majd meg a MicroLED-kijelzők, de arra csupán 4-5 év múlva fog sor kerülni.

Az Epistar egyébként a saját adatai alapján már elkönyvelhette a területen az első sikereket és ebben komoly segítséget jelentett a vállalat számára az AU Optronics nevű tajvani képernyőgyártó óriás.

Biing-Jye kiemelte, hogy az a jelenlegi legnagyobb eredményük, hogy sikerült a MicroLED-ek tömeges integrációja során jelentkező fejlesztési problémákat megoldaniuk. A megbízható gyártókapacitás 2-3 éven belül rendelkezésre áll majd. A mostani fő feladatuk a LED-ek optimalizálása és ezzel párhuzamosan az ipari sorozatgyártás költségeinek a csökkentése. Emellett a gyártási eljárást is tovább kell optimalizálni és szükség van még tesztekre is.

A RiTdisplay nevű kijelzőgyártó tavaly júniusban azt prognosztizálta, hogy az idei esztendőtől érkezhetnek az első MicroLED-es okosórák, de az igazi áttörésre 2025 előtt nem lehet számítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!