Berta Sándor

Jöhetnek a holografikus magazinok

Új esélyt kaphatnak a kiadók és a nyomtatott újságok.

A nyomtatott sajtót a kiterjesztett valóság (AR) és a hologramok alkalmazása mentheti meg, s csak így tarthat lépést a jövőben a sokkal gyorsabb információelérést kínáló online vetélytársaival.

A Funn Magazine a Kickstarter közösségi finanszírozású platform és a kiterjesztett valóság segítségével tenné újra vonzóvá a nyomtatott újságokat. Az alapötlet rendkívül egyszerű: mi lenne, ha valaki a cikkeket nem csupán elolvashatná, hanem át is élhetné? Ehhez csupán annyi kellene, hogy a felhasználó az okostelefonja és később az AR-szemüvege segítségével "életre keltse" az adott magazin egyes oldalait. Az egyszerű képek így olyan videókká vagy 3D-objektumokká válhatnának, amelyek megjelennének az egyes személyek előtt és ők bármely szögből megtekinthetnék azokat, és ezeket nagyítani és kicsinyíteni is lehetne.


Szintén lehetőség lenne arra, hogy bárki kiegészítő információkkal lássa el a különböző anyagokat vagy fotókat, esetleg zenéket társítson hozzájuk. Ezenkívül lehetséges lenne egyes cikkek felolvasása. Ezzel nem csupán egyszerűbbé válna a magazinok vagy az egyes oldalak és anyagok megismerése, hanem az egész folyamat interaktív élménnyé is válna. A nyomtatott újságok ráadásul folyamatosan frissíthetők lennének új információkkal, képekkel. Az egyelőre kérdéses, hogy a projekt mennyire lesz sikeres.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sárkánylovag #2
    Azt hívják HoloLensnek, de még a VR-t is alig bírják kinyomni a legerősebb számítógépek
    akkor mikor lesz egy napszemcsibe szerelt hololens ???
  • wormwood777 #1
    Amíg nem terjednek el az AR szemüvegek, ez az ötlet is bukásra van ítélve. Poén, de nem fogják tömegek tartogatni a mobiljukat és azon keresztül nézni az újságjukat amit a másik kezükben tartogatnak. Viszont a szemüvegek elterjedése után egészen biztos, hogy nem csak ez a pici méretű magazin fogja alkalmazni ezt a technikát, hanem cégjelzések, plakátok, információs standok, gyakorlatilag minden életrekel körülöttünk az utcákon és középületekben.